Yere Yakın Yatak Modelleri

Yatak odası dekorasyonu da kendi trendlerini, kendi akımlarını oluşturmaya başladı. Yere yakın yataklar ya da son dönemde yaygın kullanılan ismiyle Japon tarz yataklar, bugünün yatak odası modasında oldukça önemli bir yere sahip.

Alıştığımız karyola modellerine kıyasla çok daha düşük profilli olan ve yere yakın olmaları dışında yalnızca yatakta değil karyolada da rahatlık vaat etmeleri gibi ilginç özellikleri olan Japon stil yataklar, yatak odasında bir güncellemeye gitmek isteyenler ya da yatak değiştirme vakti gelip de geçenler için oldukça ilginç bir alternatif.

Yere yakın yatak modelleri

Yere yakın yataklardaki rahatlık

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yere-yakin-yatak-modelleri.png

Yataktan karyolaya, aydınlatma elemanlarından duvar rengine kadar, yatak odası dekorasyonu bütün unsurlarıyla toplamda uyku kalitenize, uyku kaliteniz de son derece dolaysız olarak yaşam kalitenize etki eder. Sağlıklı bir uyku, sağlıklı bir hayat demektir.

Elbette yatak odası dekorasyonundaki her unsur bu sağlıklı hayat yolunda önem arz eder ama doğal olarak karyola ve yatağınızın yeri de büyüktür.

Japon tarz yataklar bu yolu kazasız ve süratle geçmek için hem şık bir alternatif hem de benzersiz bir rahatlık sunuyor.

Çocuklar için Japon tarz yataklar

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı cocuklar-icin-japon-tarz-yataklar.png

Japon tarz yataklar yalnızca biz yetişkinlere değil, ailemizin olduğu kadar toplumumuzun ve dünyamızın da geleceği olan çocuklarımıza da hitap ediyor. Sağlıklı bir uyku yetişkinlerde bile büyük bir önem arz ediyorken, çocuklarda hayati bir önem taşıyor.

Çocuğunuzun da yüksek kaliteli bir uyku uyuması için düşük profilli bir yatak tercih edebilirsiniz.

Genç odalarında yere yakın yataklar

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yere-yakin-yatak-genc-odasi.png

Genç odalarında karakter oluşumu, gencin kendini tanıması ve inşa etmesi gibi çok daha farklı gündemler vardır. Genç odalarını ele almanın doğru yöntemi, bu alanları bir tür yatak odası ve çalışma odası karışımı gibi düşünmektir. Hatta mümkünse bu karışıma biraz da oturma odası eklemektir.

Japon tarz şık bir yatak da bu karışımın ana unsurlarından biri olarak odanın sahibini memnun edecektir.

Uzak doğu kültürü

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yere-yakin-yataklar-uzak-dogu-stili.png

Uzak doğu kültürleri kendi aralarında önemli benzerlikler göstermekle birlikte, dünyanın geri kalanıyla da hemen her yönden oldukça farklı özelliklere sahiptirler. Son derece karakteristik ve yüzyıllara dayanan bir dekorasyon geleneğine sahip olan Japon kültürü dikkat çeker.

Yere yakın yataklar da Japon kültüründeki dekorasyon tarzının doğal bir uzantısı sayılabilir.

Japon stil yatakların avantajları

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı japon-stil-yataklarin-avantajlari.png

Düşük profilli mobilyalar Japon kültüründe yüzlerce yıldır kullanılmakta ve simgesel anlamları kadar sağlığa yararları da yaygın olarak bilinmekte. Yere yakın bir yatak, daha doğal bir uyku ortamı sağladığından toplamda çok daha kaliteli bir uyku için elverişli bir zemin oluşturmaktadır.