Yatak Temizliği Yapılırken Nelere Dikkat Edilir?

Yatak temizliği için belirli aralıklarla nevresimlerin değişmesi, yastık kılıflarının yenilenmesi gibi birçoğumuzun bildiği yatak düzeni değişiklikleri yapılması gerekir. Yatak odasını havalandırmak, toz ve kirlerin alınması, yıkanması gereken tekstil ürünlerinin değişmesi gibi temizlik işlemleri yapılması gerekir.

Yatak Temizliği Yapılırken Nelere Dikkat Edilir?

Yatak odasını havalandırın

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasini-havalandirin.jpg

Güne başlarken sağlıklı bir yaşam için yapılacak ilk işlerden biri yatak odasını havalandırmak olacaktır. Salonlar, mutfaklar ve diğer yaşam alanlarını havalandırmak güne daha zinde başlamanızı sağlar.

Her gün bunu tekrarlayabilir, bütün pencereleri açarak temiz hava akımı oluşmasını sağlayabilir, kirli hava oluşmasını önleyebilirsiniz.

Karbondioksitin temiz hava ile değişimi, güne daha zinde başlamanızı ve yatak odasında daha iç açıcı atmosfer oluşturmanızı sağlar. Yalnızca sabahları olmamakla birlikte, sağlıklı bir yaşam için günün belli saatlerinde birkaç defa odanızı havalandırmalısınız.

Yatağınızı toplayın

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yataginizi-toplayin.jpg

Basit işlemlerle yatak örtülerini elden geçirerek kısa sürede bir düzen oluşturabileceğiniz ürünler kullanabilirsiniz.

Yatak örtüleri, yastık kılıfları, çarşaflar ve nevresimleri toparlayıp değiştirdiğiniz günler vardır. Bu günlerde yeni nevresim ürünleri ve yatak örtülerini serebilir, yastık kılıflarını değiştirebilir ve çarşafları yenileyebilirsiniz.

Kapsamlı temizlik ve rutin temizlik

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı kapsamli-temizlik-ve-rutin-yatak-temizligi.png

Rutin temizlik her günü kapsar. Yatak odası düzeni oluşturmada yataklarınızı toplamanızı ve önceden belirlenen temizlik günü harici gereken tekstil ürünlerinin değişimi yapılır.

Kapsamlı temizlik gününde tüm tekstil ürünleri toplanır ve temizlenirken, günlük rutinlerde gerektiğinde sadece toparlayabilir ya da çarşaf değişimi vb. günlük ihtiyaçların karşılanması sağlanır.

Pratik yatak temizleme yöntemleri

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı pratik-yatak-temizleme-yontemleri.jpg

Yatağınızda şilte koruyucu kullanabilirsiniz. Yatak koruyucuları kullanarak lekelerin şilte ve diğer malzemelere sızmasını engelleyebilirsiniz. Bu tür yatak koruyucular makinelerde kolaylıkla yıkanır ve temizlenir.

Eğer kalıcı bir leke oluşmasını önlemek üzere yatağınızı sildiyseniz, ıslaklığın uzun sürede koku yapmasını önlemek için bir vantilatör ya da kurutma makinesi ile kurumasını hızlandırabilirsiniz.

Elektrik süpürge ile toz ve kirlerin alınması

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı elektrik-supurge-ile-toz-ve-kirlerin-alinmasi.png

Yatak temizliği söz konusu olduğunda elektrik süpürgesini toz ve kirlerini almak için kullanabilirsiniz. Tozlar ve kirlerin birikmesini önlemek için pratik bir şekilde elektrik süpürgesi yardımıyla tozunu alabilirsiniz.

Yatağınızı temizlemeden önce elektrikli süpürge başlığının temiz olup olmadığını mutlaka gözden geçirin.

Kötü kokuların giderilmesi

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı kotu-kokularin-giderilmesi.png

Hem temiz hem de ferah bir görünüm için evinizi havalandırmak yeterli olmayacaktır. Yatak çarşafları, yastık kılıfları ve diğer örtüleri kaldırıp yıkarken, geride kalan yaylı yatak modelini temizlemek için öncelikle elektrikli süpürge yardımıyla tozların alınması gerekir.

Kokuların oluşmaması için yatak üzerine karbonat dökebilir ve yaklaşık yarım ya da bir saatin ardından elektrik süpürgesi yardımıyla temizleyebilirsiniz. Doğal koku gidericileri kullanabilirsiniz. Karbonat doğaldır ve koku gidermede ideal olarak kullanılabilir.