Yatak Örtüsü Kaç Derecede Yıkanır?

Yatak örtüsü nasıl yıkanır konusuna geçmeden önce bu yazının hikayesi ile başlamak isterim. Geçtiğimiz yıl yatak odası almak için oldukça fazla zaman harcamıştım. En yeni yatak odası modelleri olarak neleri duyduysanız emin olun mağazasına gidip görmüşümdür. MASKO’daki bir İnegöl Mobilya firmasından gayet şık ve alımlı bir yatak odası takımı aldım. Eve kurulumu tamamlandığında çok heyecanlanmıştım. Hemen dolapları doldurdum, halıları serdim, 4 ay öncesinden hazırladığım yatak örtüsünü de özenle serip hazırladım. Bir kaç gün sonra yatak örtüsü üzerinde faili meçhul bir kalem lekesi.. Toplayıp makinaya attım fakat çıkardığımda artık her şey için çok geçti. Yatak örtüsü tüm özelliğini kaybetmişti. Yenisini almadan önce yatak örtüsü seçiminden, yıkanması ve kurutulmasına kadar bir çok şeyi araştırdım. Sizinle paylaşıyorum.

Yatak Örtüsü Seçimi?

Yatak odaları, evlerin en özel mekanlarıdır. Ev sahiplerinin bütün günün yorgunluğunu attığı. Huzurlu ve rahat bir uyku uyudukları bir mekandır. Yatak örtüleri de bu odaların bir ürünüdür. Yatak örtüleri kişilerin zevkini ve tarzını yansıtmak için kullanabilecekleri evdeki nadir eşyalardandır. Aynı zamanda yatak odasının diğer aksesuarlarda yatak örtüsü seçimini etkiler. Örnek olarak gösterişli aksesuarlara sahip yatak odaları için daha parlak ve işlemeli yatak örtüleri daha mantıklı olacaktır. Sade aksesuarlara sahip yatak odaları için daha sade ve düz yatak örtülerin seçilmesi daha mantıklıdır. Ancak tek yaşıyorsanız bütün bunlar geçerlidir. Eğer evli iseniz yapacağınız seçimi eşinizle paylaşmalı ve onunda fikrini almalısınız. Aksi takdirde hem siz üzülürsünüz hem de cebiniz üzülebilir. Eğer çocuğunuz için bir yatak örtüsü seçimi yapacaksanız çocuğunuza danışmadan alışveriş yapmayın sonuçta o örtünün altında o çocuk yatacak. Bütün bunların yanında bu örtülerin yıkanması da gereklidir. Peki yatak örtüsü nasıl yıkanır?

Yatak Örtüsü Nasıl Yıkanır ve Kurulanır?

Pullu ve işlemeli yani gösterişli yatak örtülerinin yıkanması konusunda daha hassas olunması gerekir. Sebebi ise pulların ve düğmelerin dökülmesini ve kopmasını önlemektir. Bu tür gösterişli yatak örtülerinin bir torba içerisinde yıkanması daha uygundur. Bu sayede hem çamaşır makinesi hem de yatak örtünüz için güvenli bir yıkama işlemi olur. Yatak örtüsü nasıl yıkanır? sorusu kadar yatak örtüsü nasıl kurtulur? sorusu da önemlidir. Yatak örtüleri genellikle bir gölgede serilerek kurtulur. Güneş altında kurutulması veya kurutma makinesi tavsiye edilmez. Eğer ütülenebilir uyarısı bulunmuyorsa yatak örtünüzü ütülememelisiniz. Ütülediğiniz takdirde yatak örtüsünde yıpranmalar ve kalıcı kırışıklıklar oluşabilir. Peki yatak örtüleri kaç derecede yıkanır? Yatak örtüleri için 30 derece idealdir. Yıkamada kullanılacak temizlik malzemesi olarak da color-matic veya yün şampuanı gibi ağırtıcı içermeyen temizlik maddeleri kullanılmalıdır.

Özet
Yazı Başlığı
Açıklama
Yatak Örtüsü Nasıl Yıkanır ve Kurulanır?Pullu ve işlemeli yani gösterişli yatak örtülerinin yıkanması konusunda daha hassas olunması gerekir. Sebebi ise pulların ve düğmelerin dökülmesini ve kopmasını önlemektir. Bu tür gösterişli yatak örtülerinin bir torba içerisinde yıkanması daha uygundur.
Yazar
Yayıncı