Yatak Odasını Isıtmak İçin Çözümler

Barınma amacıyla kullanılan evlerde mevsim değişikliklerine bağlı olarak farklı ısınma ve soğutma çözümlerine ihtiyaç duyulabilmektedir. Yazın soğutmanın kışın ısıtmanın gereği bazı dönemlerde daha çok artmaktadır. Evlerin her bir bölümünün kendine göre bir ısıtma sıcaklına erimesi gerekir. Kış mevsiminde soğuk olabilme durumuna karşı yatak odasını ısıtmak için çözümler bulmak bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Bulunacak her bir çözümün özellikle bütçeyi zorlamayan, ek bir çözümü gerektirmeyen özelliğe sahip olması önem taşır.

İdeal Yatak Odası Sıcaklığı

Bir yatak odasının ısıtılmasına yönelik olarak çözümler bulmadan önce yatak odasının ideal ısısının kaç derece olması gerektiği bilinmelidir. Böylelikle ısı açığının kaç derece olduğunu saptamak ve bu eksik, kayıp ısı dengesini sağlamak için çözümler bulunmalıdır. Genel olarak kışın ideal oda sıcaklığı insan vücudunun sıcak ve soğuk etkisini hissetmeden 18-21 derece aralığında olması sağlamalıdır. Bu ısı aralığının altında olan ısı için kayıp oranında çözümler bulunmalıdır.

Yatak Odasını Uygun Isıya Ulaştırmak

Uyuma ve dinlenme için kullanılan yatak odaların soğuk mevsimlerde belli bir ısıda olmasına önem verilmelidir. Bunun için varsa klima kullanılabilir. Klima ile beraber elektrikli ısıtıcılarının da yatak odası ısısını ayarlama için etkin bir çözüm olabilmektedir. Ancak elektrikten kaynaklanabilecek yangın vb durumlara karşı karşıya kalınabileceği unutulmamalıdır. Isı kaybını oluşturan pencerelerin kapalı tutulması, havalandırma ihtiyacı gündüz yapılmalıdır.