Yatak Odasında Retro Havası

Retro tarzı mobilyalar ya da dekorasyon, aslında geçmişe duyulan özlemi perçinliyor. Ancak retronun o muhteşem havasına bürünen evler, her zaman daha modern ve daha şık görünüyor. Şimdilerde Retro yatak odalarına da girdi. Yatak odasında Retro havası hiç yadırganmadığı gibi de çok sevildi. Özellikle mobilya sektörünün öncü isimleri, retroya yatak odalarında hayat verirken, modern imgeleri de kullanıyor.

Koyu Renklerden Korkmayın

Retronun özünde koyu renkler hâkim. Özellikle koyu yeşil, lacivert, kırmızı ve mor gibi eskitme renkler, yatak odalarına girdiğinden bu yana her şey değişti. Özellikle duvarlarda kullanılan kâğıtlar ve eskitme mobilyalar, koyu renklerin geri geldiğinin bir işareti. Tabi retro tarz döşenmiş bir evi aydınlatmak için daha güçlü aydınlatıcılar gerekiyor. Buna da yakın zamanda el atıldı ve daha çok sarı ışık içeren sarkıt aydınlatmalar moda oldu.

Kullanışlı ve Uzun Ömürlü

Yatak odalarında kullanılan retro mobilyaların yapımında meşe, kayın ve ceviz ağaçları kullanılıyor. Çünkü bu 3 ağacın yarattığı dekor paha biçilemez. Üstelik kullanılan boyaların çoğu yine1. Kalite malzeme ve uzun ömürlü. Yatak odasında retro rüzgârları estirenler, bu dekorasyon ile uzun süre yaşayacaklar. Üstelik retro tarza uygun yine eskitme ile modernizmi bir araya getiren halılar, son zamanlarda en sık tercih edilenlerden. Vurguyu daha güçlü tutmak isteyenler, geçmişe damga vurmuş en iyi ressamların eserlerine de yatak odalarında yer veriyor.