Yatak Odasında Renk Seçimi

Yatak odasını dekore ederken kullanılacak renk tonlarına karar vermek biraz zor olmaktadır. Sizlere renk dengesi ve renklerin sahip olduğu özelliklerden bahsederek yatak odasında renk seçimi konusunda yardımcı olacağız.

Yatak Odası Ne Renk Olmalı

Yatak odası takımını yeni alacak olan çiftlerin en kararsız kaldığı noktalardan biri yatak odası takımının ne renk olacağı olmaktadır. Bu konuda çiftlere önerimiz kendi zevkleri ve istekleri doğrultusunda hareket ederek yatak odası takımı rengini belirlemeleri olmaktadır. Bu sayede uzun süre evinizde yer alacak bu mobilyalar içerisinde mutlu olabilir ve huzuru bulabilirsiniz. Yatak odası rengini belirlerken birtakım hususlara dikkat ederek kendiniz için en uygun olan rengi bulmanız mümkün. Vereceğimiz öneriler bu konuda sizlere yardımcı olabilir.

Uyumakta Zorlananlar İçin Yatak Odası Renkleri

Gece uyumakta zorlanan bir yapınız varsa veya sabahları uyanmakta güçlük çekiyor, kendinizi yorgun hissediyorsanız yatak odası renginiz ile bu durumun üstesinden gelmeniz mümkün. Bu gibi durumlarda yatak odanızda kullanacağınız rengin iç açıcı, uyumlu ve ferah olması gerekiyor. Koyu tonlardan uzak durmalısınız. Örneğin yatak odanız krem, beyaz, gök mavisi, bej, gri ve açık kahve gibi pastel renklerde olabilir. Bu tonlar sayesinde kolay uyuyabilir, iyi dinlenebilir ve stres atabilirsiniz.
Uyumaya çalışırken odanızın aydınlık olması sizleri rahatsız edebilir fakat sabah olduğunda yatak odanızın güneş ışığını alması ve güne dinç başlamanız için açık renkte perde seçimi yapılmalıdır.

Modern Yatak Odası Renkleri

Her zaman modernlikten yana olmak isteyenler yatak odalarında son zamanların modası olan natural ve fresh renkleri tercih edebilirler. Özellikle de halı, mobilya ve yatak örtüsü renklerini tercih ederken canlı renklerden yana seçimlerini kullanabilirler. Bu renkler turuncu, kırmızı, mor veya pembe olabilir. Örneğin gök mavisi rengine boyadığınız duvarlara uygun pembe renk tonlarının ağır bastığı tabloları tercih edebilir, renkli abajur veya kırlent kullanabilir ya da mobilyalarınız ile zıtlık oluşturacak renkte şifonyer tercihi yapabilirsiniz.

Natural Yatak Odası Renkleri

Ahşap görünümlü evleri seviyor ve evinizde ahşap görünümün yoğun olduğu bir dekorasyon kullanıyorsanız bu renkleri yatak odanıza da taşıyabilirsiniz. Bu nedenle natural yatak odaları yaratmak için doğal ahşap tonlarında mobilyaları tercih edebilir duvar renginizi ise krem ve kahve tonlarından yana kullanabilirsiniz. Odanızda kahverengi tonlarının çok ağır basmaması için canlı renklerde ve gold renginde aksesuarlar tercih edebilirsiniz.

İlk olarak renk uyumu ve renk çemberine baktığımızda; kırmızı, mavi, sarı ana renkleri ve bu renklerin birleşmesiyle meydana gelen ara renkleri içine alan bir çember görmekteyiz. Bu çemberde karşılıklı olan renklere zıt renkler ya da tamamlayıcı renk denilmektedir. Zıt renklerle kombin yapıldığı zaman renkler arasında keskin bir çizgi oluşacaktır. Böylelikle gözü yormayacak denge oluşturan bir kombin ortaya çıkmış olacaktır.

Örnek olarak iki adet renk fikrini inceleyebiliriz.

Yeşil ve Siyah

Yeşil renk, doğayı ağrıştırması bakımından sakinlik, tazelik, uyum ve enerji gibi anlamları içerir. Yeşil ve beyaz rengi kombine ederek ferah ve doğal bir yatak odasına sahip olabilirsiniz.

Siyah renk ve kombinasyonları, dekorasyonda sadelik, güçlülük ve yalınlık gibi değerlerin karşılığı olmaktadır. Aynı zamanda gri tonları ile oluşturulan dekorasyonlar, modern olarak yapılan dekorasyonlarda oldukça popülerdir.

Pembe ve Kırmızı

Genel olarak kız çocuklarının odasında oldukça sık kullanılan bir renk olan pembe, birden çok pozitif duyguyu bir arada barındırır. Genel anlamda gösterişli tasarımların rengi olan pembe renk, aşk, sevgi ve romantizm gibi duygularla anlamlandırılan bir renktir.

Karakter sahibi bir renk olan kırmızı, bunun yanında birçok çelişkiyi de içinde barındıran bir renktir. Aşkın rengi olarak görülse de bunun yanında hırs ve öfkeyi de içine alır. Bu sebeple bu rengin kombinasyonunu son derece doğru yapmalısınız. Siyah ile kombine edip negatif duyguları oluşturmak yerine, beyaz ile birlikte kombinasyon yaparak daha sıcak tonlarda bir dekor sahip olabilirsiniz.

“Yatak Odasında Renk Seçimi” için 1 yorum yapılmış