Yatak Odasında Pencere Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Yatak odasında pencere dekorasyonu nasıl olmalıdır? konusunda, odanın yapı özelliklerinin baz alınması gerektiğinden bahsedebiliriz. Yatak odası dekorasyonlarında kullanılan temel yapı malzemeleri, zemin ve duvarlarda kullanılan dekor stilleri, pencere dekorasyonunun nasıl yapılması gerektiğini belirler.

Odada uygulanan konsept ve kullanılan mobilya takımları, yine pencerelerde kullanılması gereken ev tekstil ürünlerini belirleyen faktörler arasındadır.

Yatak Odasında Perde Seçimi

Mahremiyetin ön planda olduğu yatak odası konseptlerinde, perde seçimi yapılırken özellikle güneşliğin kalın fonda seçilmesi gereklidir. Stor perde, zebra perde veya fon perde olarak kullanılması, dekorasyon stiline göre belirlenir. Genellikle koyu renklerin tercih edildiği, yatak odası konseptlerinde, desenli veya düz tüller ile kenar fonlar kullanılabilir. Yatak odalarında en çok tercih edilen perde modelleri genellikle uzun ve klasik fonlardır.

Yatak Odasında Pencere Aksesuarları

Yatak odasına perde seçimi yaparken, yatak örtüsü ile kombin oluşturulabilir. Hatta abajurlar veya odada kullanılıyor ise berjer takımları ile perde uyumu sağlanabilir. Genellikle mobilyalardan daha açık veya daha koyu tonlarda seçilen fon perdelerde, konsepte göre kumaş seçilir. Püsküllü ip perdeler, Japon perdeleri, Fransız dantelleri gibi perdelerin yanı sıra, perde aksesuarları da kullanılabilir.

Işıltılı taşlar, minik kelebekler, armalar ve perde aparatları kullanılarak, uygulanan mobilya ve dekorasyon konseptine göre aksesuar kullanımı sağlanır. Bina ve konutların yapısına göre panjur sistemi kullanılarak, ısı, yalıtım ve konforlu kullanım avantajları sağlanabilir.