Yatak Odasında Osmanlı Esintisi

Yatak Odasında Osmanlı Esintisi isteyenler için bu yazıyı hazırladık. İnsanlar bir günün sonunda ortalama olarak sekiz saat uyuyor ve bu günün 1/3 ‘ini yatak odasında geçiriyor. Sizde kendinizi saraylarda uyanmış gibi hissetmek istiyorsanız Osmanlı esintilerine sahip yatak odalarını tercih edebilirsiniz.

Osmanlı Esintileri Taşıyan Yatak Odaları

Kar gibi bembeyaz bir saray odası ferah ortam sağlayarak günün yorgunluğunu atmaya yardımcı olacaktır. Klasik çizgiler ile işlenmiş karyola, gardırop, karyola başlığı ve şifonyerler yatak odalarında Osmanlı esintilerini hatırlatıyor.

Osmanlı Yatak Odalarının Özellikleri

Karyolaların işçiliği, şifonyer ve komodinde kullanılan renkler elit bir görüntü çizer. Ayrıca karyola başlığında bulunan yuvarlak motifler ince çizgilerle usta eller tarafından donatılarak yapılır. Günümüzde Osmanlı esintileri taşıyan yatak odası modelleri bazı mobilyacılar da bulunabilir. Kahverengi ve beyaz uyumu sağlanarak yapılan karyolalar rahat bir uyku uyumada yardımcıdır. Osmanlıda doğal ahşap oyma, altın varak ve lake modeller yatak odalarında ön plandadır. Bu işlemler çok titiz bir şekilde yapılarak göz alacak duruma gelmiştir. Ayrıca gümüş varak ile yapılan mobilyalar asaletli olduğu için tercih edilmektedir. Geniş gardıroplar ayna ile kaplanıp işlemeli desenlerle hava katılarak hazırlanmıştır. Osmanlıda sarayın en önemli renkleri olan gülkurusu karyola üzeri örtüsüyle şahane görünür. Görkemli yatak odası başlıkları genel olarak altın varak renginde olur. Yatak odasında Osmanlı esintileri el işçiliği ile boyanarak şahane işler çıkacak şekilde yapılır.