Yatak Odasında Mavi Rengini Kullanma

Yatak odası dinlenme ve dinginleşme alanı sayıldığından, kullanılan duvar renkleri, yatak rahatlığı ve oda eşyaları kadar önemlidir. Her rengin insanda yarattığı hisler ve uyandırdığı ruh durumu farklılık gösterebilir. Bu sebeple yatak odası tasarımında renk seçimi önem arz eder. Daha önce kullandığınız renkten memnun değilseniz ve daha kaliteli bir dinlenme ve deliksiz uyku istiyorsanız öncelikle renk uyumları ve renk çemberleri konusunda bilgiye ihtiyacınız olabilir. Peki, Yatak Odasında Mavi Rengini Kullanma nasıl olmalıdır?

Renk Çarkı Nedir?

İnternette arama yaparak kolayca ulaşabileceğiniz renk çarkı kırmızı, sarı ve mavi gibi ana renkler ve bu renklerin birleşimi ile oluşan ara renkleri içine alan çemberin ismidir. Renk çemberinde karşı karşıya düşen renklere ise, zıt veya tamamlayıcı renkler denir. Özellikle zıt renk kombileri göz yorar ve ciddi bir kontrast oluşturur. Örneğin yeşil-kırmızı-mavi veya turuncu-mor-sarı bu renkler birlikte bir kombinasyon oluşturmaz. Özellikle yatak odası için renk olarak dinlendirici açık renkler tavsiye edilir. Sarı, turuncu gibi renkler dinamiklik yaratırken, siyah gri gibi renkler kasvet yaratabilir. Mavi ve yeşil renkleri ise yatak odasında kullanımı en uygun renkler olarak bilinir.

Yatak Odasında Mavi Renk

Yatak odasında kullanım açısından en çok tavsiye edilen renk açık yeşildir. Fakat herkes yeşil rengini sevmeyebilir. Mavide yatak odası için tavsiye edilen ikinci renktir. Mavi renk deniz, gökyüzü gibi kelimeleri çağrıştırır. Bu sebeple insan hayatında derin anlamlar çağrıştırır. Bulunduğu ortamda huzur ve barışı simgeler. Özellikle canlı, sakin ve taze hissettirir. Beyaz, sarı, yeşil ve mor ile uyumlu kullanılır. Yatak odasında mavi rengini kullanma doğru bir tercih olacaktır.

Yatak odası renk seçimi başlıklı yazımızda genel olarak yatak odası dekorasyonuna yönelik bilgileri içeriyor.

“Yatak Odasında Mavi Rengini Kullanma” için 1 yorum yapılmış