Yatak Odasında Kırmızı Rengi Kullanımı

İnsanoğlunun farkında olmasa da modern dünya da en çok vakit geçirdiği alanlardan birisi yatak odasıdır. Bu sebeple yatak odasında ki dekorasyon, kullanılan renkler, mobilyalar ve dizayn insan psikolojisini direk etkiler. Yatak odasında kullanılacak olan kırmızı renk tonları yatak odasının havasını tamamen değiştirecek aynı zamanda da sizin hayat modunuzu direk olarak etkileyebilecektir. Peki  yatak odasında kırmızı rengi kullanımı açısından nasıl manalar taşıyabilir.

Kırmızı rengin anlamları

Kırmızı renk genellikle aşk rengi olarak bilinir. İnsanın içerisine sıcaklık veren bir tonu olmasının yanında aslında çok çelişkili bir renktir. Aşk ve sevgi gibi anlamları ile beraber hırsı da temsil eden bir yapısı vardır. Bu anlamlar kırmızının kullanılacağı renge göre farklı manaları çağrıştıracaktır. Doğru kombinasyon için doğru renkler birlikte kullanılmalıdır.

Kırmızı ile uyumlu renkler

Kırmızı ile uyumlu çok fazla renk seçeneği yoktur. Yaygın olarak siyah yada beyaz renkler ile beraber kullanılır. Siyah rengi ile kırmızının kullanılması oda içerisinde baskın ve koyu bir hava yaratacaktır. Siyah ile beraber kırmızı ihtiras, hırs ve öfkeyi temsil eder. Fakat beyaz ile beraber kullanıldığında rengin yumuşaması bariz bir şekilde hissedilir. Bu durumda daha çok aşk ve sevgi anlamlarını çağrıştıracaktır. Aynı zamanda beyaz ile kullanıldığında kırmızının sıcaklığı daha çok belli olur ve oda içerisinde yumuşak, sakin ve sıcak bir hava yayılır.

“Yatak Odasında Kırmızı Rengi Kullanımı” yazısı için 4 yorum yapılmış.

1. Yatak odasında kırmızı rengi kullanımı biraz egzotik bir kullanım olmuyor mu? Kırmızı şehvetin rengi ve yakışan en köklü oda yatak odaları değil mi?

2. Kırmızı olarak hazırlanan yatak odalarında büyük bir görsellik yatıyor. Öncelikle komple kırmızı olması yerine kırmızının öne çıktığı dekorlar benim daha çok hoşuma gidiyor. Çok kırmızı boğuyor bence odayı.

3. Kırmızı öyle bir renk ki yatak odası değil, neresi olursa olsun ihtişamı arttırıyor. Boşuna dememişler Kırmızı olsun bir lira fazla olsun.