Yatak Odasında Doğru Abajur Kullanımı

İyi bir uyku uyuyarak ve kendimizle kalıp yorgunluğumuzu atmamıza yardımcı olan yer yatak odasıdır. Bunun için yatak odalarının dekorasyonu, dinlendiren ve huzur veren bir ortam olmalıdır. Böyle bir mekanı sağlayabilmek adına aydınlatma ile ilgili yatak odasında doğru abajur kullanımı oldukça önemlidir.

Farklı model ve renk alternatifleri ile her kesime hitap eden abajurlar, dingin bir ortam sağlamanın yanında dekorasyonla da bütünleşen bir etki yaratmaktadır.

Tasarım İle İlgili Özelliklere Dikkat Edin

Doğru abajur seçimi ile yatak odanızda huzurlu bir ortam sağlayabilir ve aynı zamanda şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Bunun için yatak odanızla uyumlu olacak bir model tercih ederek, satın alacağınız ürünün malzemesini ve tasarım ile ilgili özelliklerini dikkate almanız gerekecektir.

Malzeme ile ilgili önemli ayrıntılar arasında; dokunmatik özellik, ampul kullanımı ve kablonun uzunluğu yer almaktadır. Bunun yanında dış kaplama ve kumaş özelliklerini de önemsemek gerekecektir.

Odanız İle Renk Uyumu Yaratın

Abajur seçerken, boyut ve tarzının yanında renk seçmek de oldukça önem taşımaktadır. Odada tamamlayıcı bir bütünlük yaratmak için abajur rengi, aksesuar ve eşyalar ile uyum oluşturacak şekilde seçilmelidir. Hangi mobilyanızı vurgulamak istiyorsanız abajurunuzun rengini de aynı renk tonlarında seçmeniz yerinde olacaktır. İstediğiniz sıra dışı bir dekorasyon ise, eşyalarınızla zıt renklerde bir abajur alarak aykırı bir görünüme sahip olabilirsiniz.