Yatak Odasında Beyaz Rengini Kullanma

Temiz ve hassas olan bayanların ev dekorasyonunda ve yatak odası dizaynında en sık tercih ettiği renk beyazdır. Ancak yatak odasında beyaz rengini kullanma işi risk sayılabilecek de bir seçimdir. Beyaz huzuru ve saflığı simgelemesine rağmen en ufak bir leke izini dahi çok kolay belli etmektedir. Ancak bu lekeler için alınacak küçük önlemler ile beyaz kullanılmasında hiç bir sakınca olmayacaktır.

Mobilya Renginin Beyaz Olması ve Temizlenmesi

Yatak odası dekorasyonunda mobilyaları beyaz olarak tercih edecek bayanların, mobilyalarını sirke ile temizlemeleri doğru bir tercihtir. Sirkeli su ile yapılan temizlik beyaz mobilyalara zarar vermemekte ve mobilyaların leke tutmasına da engel olmaktadır.

Perde, Örtü, Halı Gibi Eşyaların Temizliği

Yatak odasının diğer detaylarını da beyaz kullanmak isteyen bayanlar için halı ve yatak örtüsünü kullanırlarken halı yüzeyine farklı bir örtü sermek ve yatak örtüsünün üzerine masa örtüsü tarzında şeffaf bir naylon kapatmak olmalıdır. Sürekli kirlenmeyi engellemek için en etkili yöntem bu yöntemdir. Bayanlar beyazın tonlarını yatak odalarında tercih etmek istiyorlarsa, kırık beyaz rengi çok daha hoş bir görüntü oluşturacağı gibi, leke izlerini de göstermeyecektir. Tüm yatak odasında beyaz rengi kullanmak isteyen bayanlar için odanın genellikle kapalı kalması önerilmektedir. Beyaz rengin en büyük düşmanı tozlu ortamdır. Toz oluşmasını engellemek için sabahları yarım saatten fazla oda havalandırılmamalıdır.

Yatak odası renk seçimi başlıklı yazımızda genel olarak yatak odası dekorasyonuna yönelik bilgileri içeriyor.