Yatak Odasında Ayna Seçimini Neye Göre Yapmalısınız?

Yatak odaları zamanın büyük bir bölümünün geçtiği evin bir kısmıdır. Geceleri en kaliteli uykuyu alarak gündüzleri rahatlıkla geçirmeyi sağlamaktadır. Kaliteli uyku için ise uyunulan ortamın kaliteli olması gerekmektedir. Bu açıdan yatak odalarının tasarımları da oldukça önemlidir. Yatağın konumu, dolaplar, komodin, abajur, diğer aydınlatmalar gibi birçok faktör önem arz etmektedir. Oda da kullanılan tasarım aynaların seçimi bile oldukça önemlidir. Yatak odasında ayna seçimini neye göre yapmalısınız? Hangi ayna türlerini kullanmalısınız bunlar oldukça önemli faktörlerdir.

Odayı Büyük Gösterecek Aynalar

Yatak odasına aynalar koyulurken odayı daha geniş gösterecek ayna modelleri tercih edilmektedir. Genelde gardırobun kapağına boy aynaları eklenmektedir ancak bunun dışında ayaklı bir boy aynası koyulabilir. Bu boy aynası hem kişinin hazırlanırken kendini görmesini sağlar hem de odayı daha geniş ve ferah gösterir. Kenarları işlemeli olan aynalar daha hoş bir görünüm oluşturabilmektedir. Ayrıca yatak başlığının arkasına da büyük bir ayna yerleştirilebilir.

Küçük ve Şık Ayna Seçimleri

Büyük ayna dışında küçük aynalar da sık sık kullanılabilecek seçeneklerdendir. Küçük aynalar odanın her bölgesine koyulabilir ancak genelde kapının tam karşısına koyulması odayı geniş gösterme de yardımcı bir durumdur. Kare şeklinde, oval şekilde, yuvarlak şekilde aynalar tercih edilebilir. İsteğe göre kenarları gümüş ya da altın işlemeli şekilde olan tasarımlar alınarak odaya aksesuar konusunda da destek sağlanabilir.