Yatak Odası Yerleştirme Şekilleri

Yatak odası dizaynı ve tasarımı ile hayatımızda düşündüğümüzden çok daha büyük bir etkiye sahiptir. Özellikle güne başladığımız ve günü bitirdiğimiz, düşündüğümüzden çok daha uzun sürelerde vakit geçirdiğimiz bu oda her yani ile bizi yansıtmaktadır. Bu sebeple yatak odası yerleştirme şekilleri insanların hayatına düşündüklerinden çok daha fazla etkide bulunmaktadır.

Öncelikle Konumlar Belirlenmelidir

Yatak odalarının yerleştirmesinde ilk önce eşyaları konumları için odanın iç fizibilitesinin yapılması gerekmektedir. Bu noktada yerleştirmek istediğiniz eşyalar, eşyaların boyutları ve odanın boyutları ölçülerek seçilmelidir. Ondan sonra odada ki cam, pencere, balkon kapısı ve priz gibi önemli noktalar belirlenmeli eşyalar buna göre yerleştirilmelidir. Yatak odanın merkezi konumundadır ve ilk olarak onun yeri tasarlanmalıdır. Bu sebeple yatak kapıdan girildiğinde görülmelidir. Komidinlerde yataktan uzanılabilecek şekilde konumlandırılmalıdır.

Dolaplar ve Diğerleri

Elbise dolaplarının göze çok vurması odanın havasını bozmaktadır. Bu sebeple göze takılmayacak noktalara konulmalı güneş almayan yerler tercih edilmelidir. Aksi takdirde oda giysi odası gibi görülebilir. Yatak odalarının vazgeçilmezlerinden biriside makyaj masalarıdır. Bu masalar yatak ile simetrik konumlandırılmaldır. Özellikle yatağın ayakucunun karşı duvarı tercih edilir. İsteğe göre bu konum televizyon içinde ayrılabilir. Bunun dışında diğer sandık ve puf gibi eşyalar geçiş yollarını daraltmayacak şekilde yerleştirilmelidir. Yatak odasında ferahlık ve havanın dolanabilmesi hem psikoloji hem de sağlık açısından önemlidir.

“Yatak Odası Yerleştirme Şekilleri” için 1 yorum yapılmış

1. Yatak odası yerleştirme şekilleri ben kişilere göre değişir zannediyordum. Meğerse yöreye göre değişimler oluyormuş. iç anadolu bölgesinde bir yatak odası gördüm. Bu kadar muhteşem bir dekor yoktu. Yöresel farklı aksesuarlar ile harika bir oda takımı oluşturulmuş.