Yatak Odası Yerleşimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hem huzurlu hem de ferah olması bakımından, yatak odası dekorasyonunda özel bir özen gerekmektedir. Tasarımda hem kullanım kolaylığı hem de konfor sağlanmalıdır. Bunların yanında, kullanılmış olan aksesuar, renk ve malzemenin, bir dinlenme yeri olan yatak odası için itina ile seçilmiş olması gerekir. Yatak odası yerleşimi yaparken nelere dikkat edilmelidir? ile ilgili her şeyi sizler için araştırdık.

Yatak Odasında Bulunan Eşyaların Yerleşimi Nasıl Olmalı?

İlk olarak odanın büyüklüğü ile orantılı eşya seçimi yapılması gerekmektedir. Eşya kullanımı esnasında bir engel oluşmamalıdır. Alan geniş bir alan değilse sürgülü kapaklı dolap tercih edilmesi uygun olur. Yatak odasına ait olan bütün mobilyalar yerleştikten sonra her parçanın kullanılabilir bir konfora sahip olmasına dikkat edilmelidir.Yatak odasında kesinlikle boy aynası bulundurmalısınız. Odada çok sayıda ayna tasarımları mevcutsa birbirini görmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Kalkmadan başucuna herhangi bir eşya koyma ve ışıklandırma için yatakların baş kısmında komodin bulunmalıdır.

Yatak Odası İçin Perde Seçimi

Yatak odanızda kullanmak istediğiniz perde modeli, odada yer alan eşyalar ile bir uyum içinde olmalıdır. Renk kontrastı ve patlak renkler yatak odası için uygun değildir. Böyle renk içeren tasarımlar genellikle oturma odalarında kullanılmaktadır. Perde seçimi yaptıktan sonra onu mutlaka koyu renk bir fon ile kullanmalısınız. Bu fonlar süs amaçlı değil, yatak odasında olması gereken karanlık ortamı oluşturmak için kullanılmaktadır. BU şekilde kaliteli uyku adına gereken ortam sağlanmış olur.