Yatak Odası Takımı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Pek çok evde yatak odası için ayrılan oda diğer odalardan daha küçüktür. Bu nedenle odanın daha ferah ve kullanışlı olabilmesi adına seçilecek mobilyalara akıllıca karar vermek gerekir. Aynı zamanda bu mobilyaların sağlam ve modern olması da yatak odasında oluşturulacak hava için önemlidir. İşte yatak odası takımı seçerken nelere dikkat edilmelidir? Sorusunun birkaç önemli yanıtı.

Küçük Yatak Odaları İçin Sürgülü Kapaklar

Eğer giyinmek için ayrı bir odanız bulunmuyor ise giysi dolabı yatak odasında yer alır. Yatak odasının daraltılmaması için giysi dolabının sürgülü modellerden seçilmesi gerekir. Üstelik sürgülü giysi dolapları, klasik kapaklı dolaplardan daha modern bir görünüm sunar. Hatta sürgülü modellerde kullanılan aynalar, ayna için ayrıca bir yer ayırmanızı gerektirmez ve odayı daha geniş gösterir. Ancak camlı modeller tercih ederseniz, giysi dolabındaki dağınıklık canınızı sıkabilir.

Mobilya Seçerken Dikkat

Yatak odası takımı seçerken dikkat edilecek bir başka husus da mobilyanın yapımında kullanılan malzemedir. Çünkü uzun yıllar kullanılacak yatak odası mobilyalarının kimse kısa sürede aşınmasını istemez. Bu nedenle ceviz ve kayın ağacından elde edilen mobilyalar tercih edilmelidir. Uzun yıllar sağlam ve kullanışlı kalan bu mobilyalar aynı zamanda daha modern bir görünüm sunarak yatak odasının canlı kalmasını sağlar. Hatta oyma işçiliğinin kullanıldığı gotik ceviz mobilyalar son yılların en trend yatak odası takımlarından.