Yatak Odası Takımı Nelerden Oluşur

Yatak Odası Bileşenleri
[Toplam:2    Ortalama:3.5/5]

Yatak odasını yenileyecekler veya yeni yatak odası takımı alacakların ilk sorduğu soru yatak odasının kaç parçadan oluşacağı olmaktadır. Mobilya markaları tarafından farklı renkte ve modelde üretilen yatak odası modelleri için kullanılan parça sayısı da yine markaların tasarımlarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Fakat yatak odalarının olmazsa olmaz eşya parçaları da her model içinde yer alır.

Yatak Odası takımları genel olarak ayrı ayrı satılmazlar. Bir çok firma artık internet sitelerinde bu genel kanıyı yok etmiş olup, yatak odası takımının parçaları ayrı ayrı satılmaya başlanmıştır. Bu hamlenin oldukça doğru bir hamle olduğu düşüncesindeyim. Çünkü IKEA mobilyalarının popüler olma sebeplerinden biri de buydu. Bir takımın dolaplarını, tek satılan bir şifonyeri ya da başka bir takımın bench’ini seçip alabilmek varken, bir takıma mahkûm olmak hoş olmaz. Bu parçaları sizler için yazımızda topladık.

Yatak odası takımı kaç parçadan oluşur

Yatak odası takımı şunlardan oluşur;

1. Gardırop / Yatak Odası Dolabı
  2. Şifonyer ve Komidin
  3. Baza ve Yatak
  4. Çekmecelikler
  5. Makyaj Masası

Şimdi ise bunları tek tek inceleyelim

Gardırop – Yatak Odası Dolabı

İçerisinde günlük hayatımızda kullandığımız çoğu eşyayı burada bulundururuz. Sebebi ise gardıropta tutulmayan eşyalar yüzünden dağınıklık oluşur ve kullanım alanınız kısalır. Yatak odası için uygun dolap ve çekmeceler ihtiyacımız olan eşyaların kaybolmasını önler ve kolaylık sağlar. Hepimiz biliyoruz ki alışveriş tutkusu gardıropları doldurup taşırır 🙂 Bu sebeple kendinize veya aileniz varsa ailenize uygun bir gardırop almayı unutmayın.

Yatak odasının olmazsa olmaz ürünü dolaplar farklı modellerde, büyüklükte ve renkte sizlere sunulmaktadır. Odanızın boyutuna bağlı kalarak büyüklüğünü istediğiniz şekilde belirleyebilirsiniz. Artan teknolojik gelişmeler ile yatak odası dolaplarının içerisinde LED ışıklar, şifreli kasa sistemi, sürgülü kapaklar, şal-eşarp koyma kısımları, çekmece düzenleyicileri, yuvarlak askılıklar vb. pek çok farklı özellik görmek mümkün. Bütçenize ve zevkinize göre yatak odanıza istediğiniz dolabı seçebilirsiniz.
Yatak ve Baza İkilisi

Gardırop Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Gardırop seçerken eğer takım olarak almıyorsanız diğer eşyalara uyumlu bir gardıropalmalısınız.
  • Alacağınız gardıropta daha çok ne amaçla kullanacağınızı belirleyin ve ona göre bir gardıropalın. Daha çok boş alan mı, çekmeceye mi? yoksa askılığa mı? ihtiyacınız var bunu belirleyin.
  • Kıyafetlerin uzunluğuna göre bir gardırop almalısınız.
  • Gardıropu yerleştireceğiniz yerin ölçüsünü almayı unutmayın. O ölçüye göre bir gardırop seçin aksi takdirde yerleşimi değiştirmeniz gerekebilir.

Şifonyer ve Komidin

Üst üste çekmecelerin birleşmesiyle oluşan elbise dolabı olarak da bilinir. Genellikle 5 veya 6 çekmeceden oluşurlar. Ancak duruma göre daha az veya daha çok çekmeceli de olabilir.

Şifonyer Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Çekmecelerin kızakları düzgün ve yumuşak açılıp kapanmalıdır. Dar kızaklarda sıkışma olurken gevşek kızaklarda da dengesizlikler oluşabilir.
  • İhtiyacınıza göre bir şifonyer seçmelisiniz. Ne kadar çekmeceye ihtiyacınız olduğunu kestirmeli ve ona göre bir şifonyer almalısınız.
  • Şifonyerin ayakları kolay hareket ettirebilir ve parkeleri çizmeyecek özellikte olmalıdır.

Baş ucu sehpası olarakda bilinen küçük ama kullanışlı mobilyalardır. Yatak odası takımının olmazsa olmazıdır. Baş ucuna konulan bu mobilyaların üzerine gece lambası veya küçük eşyalarınızı koymak için idealdir. Gözlük, telefon, yüzük ve küpelerinizi bu mobilyaların üzerine koyabilirsiniz.

Komidin Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Komidini sadece ihtiyaçlarımızı karşılamak için değil dekoratif amaçlıda kullanılır.

Baza ve Yatak

Odanın görünür dekorasyonunda ne kadar harika işler başarmış olsanızda eğer sizi rahat ettiren bir yatakta yatmıyorsanız bu bir başarı olarak değerlendirilemez. Ortopedik, Ergonomik etiketli, visko ya da yaylı.. Bel ve boyun ağrılarına sebebiyet vermeyen, terleme önleyici özellikle bir yatak güne taze bir zihin ve dinlenmiş bir vücutla başlamanızı sağlar. Ayrıca yatağın anti-alerjen ve uygun sertlikle olmasına da dikkat edin.

Mobilya üreticileri tarafından üretilen yataklar başlıkları ile birlikte alıcılarına sunulmaktadır. Bu yataklar küçük, orta ve büyük boyda olabildikleri gibi köşeli, yuvarlak kenarlı, yarım daire vb. farklı alternatifler ile çiftlere sunulur. Yatağınızı alırken aynı zamanda fonksiyonel özelliklerini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Bazalı olan yatak odası takımları dolabınızda yer alan eşya ve giysi yükünü azaltmanız konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Yatak başlığınızı spor-modern tarzda seçebileceğiniz gibi aynı zamanda klasik olarak da seçim yapabilirsiniz.

Çekmecelikler

Yatak odalarının olmazsa olmaz ürünleri arasında yer alan çekmeceler ortamdaki dağınıklığı önler ve fonksiyonel bir kullanım sunarlar. Bu parçaları da yatağınızın kenarına alarak üzerine başucu kitabınızı yerleştirebilir, gece lambanızı, çerçeve, biblo, günlük bakım ürünlerinizi ve çeşitli aksesuarları yerleştirerek yatak odası parçalarınızı tamamlayabilirsiniz.

Makyaj Masası

Kadınların ve erkeklerin bakımlarını yapabilecekleri makyaj masaları yatak odasının olmazsa olmaz parçaları arasında yer alır. Özellikle de şık bir puf ile birlikte satılmakta olunan bu makyaj masaları üzerine bakım ürünlerinizi koyabilir, aynasının karşısında hazırlanabilirsiniz. Bizlerin size ufak tavsiyesi ise makyaj masanızı büyük seçmeniz ve çok çekmeceli olmasına önem vermeniz olacaktır. Bu sayede çiftler bakım ürünlerini rahatlıkla makyaj masası çekmelerine yerleştirebilirler.