Yatak Odası Mobilyası Ne Renk Olmalı?

Google’a mobilya yazdığınızda görebileceğiniz firmalardan birinde tasarımcı olan üniversite arkadaşıma Yatak Odası Mobilyası Ne Renk Olmalı diye sorduğumda önce tebessüm etti. Kişinin zevklerine, o an ki moduna, evin konumuna, yatak odasının fiziki yapısına, evin manzarasına, evdeki diğer mobilyaların rengine diye başlayarak bir çok parametreye bağlı olabilir cevabını vermişti. Fakat benim daha kısa ve net cevaplara ihtiyacım vardı. En özet haliyle yatak odası renk seçiminize rehberlik edecek yazımı okuyabilirsiniz.

Yatak Odası Mobilyasında Hangi Renkler Kullanılmalı

Yatak odasında renk seçimine dikkat etmemiz gerekir. Yatak odası için renk seçimi bazen dekorasyon seçiminden de zor olabilmektedir. Yatak odasında seçeceğimiz renklerin içerisinde uyuyup uyanacağız. Bu nedenle seçtiğiniz renkler sizin psikolojinizin üzerinde de etkisi vardır. Bu yazımızı okuyarak doğru bir renk seçimi yapabilirsiniz.

Renk Kombinasyonlarını Deneyin

Mavilikler Dünyası

Bazılarımızın okul duvarlarına benzettiği mavi ev dekorasyonları yatak odasında en sık kullanılan renklerdendir. Bu rengin huzurun temsilcisi olması bu popülerliğin nedenlerinden birsi olabilir. Evin bütün odalarında kullanıla bilen mavi ve tonları özelliklede çocuk odalarında seçilmektedir. Ancak her şeyin mavi ve tonlarından oluşan bir yatak odası da göz yorar ve sıkıcı bir ortam yaratır. Bunun yerine mavi ve tonları ile kombine olabilecek renklerin kullanılması gerekir.

Doğallık Katıcı Renkler

Yatak odanızda sıradanlıktan çıkmak istiyorsanız yeşil rengine fırsat vermelisiniz. İyi bir uyku için odaların duvarını çimen yeşili yapmanız size yardımcı olacaktır. Özelliklede toprak rengi ve çimen yeşili bir arada kullanıldığında kendinizi doğadaymış gibi hissetmenize neden olur.

Beyaz ve Siyah Asilliği

Yatak odası dekorasyonu seçiminde etkili bir yere sahip olan siyah ve beyaz renklerini yatak odanızda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Özelliklede siyah iç perde ve beyaz dış perde kombinasyonu yatak odanıza hoş bir ortam katacaktır. Birde yanına beyaza yakın gri bir yer döşemesi eklerseniz mükemmel bir ortam yaratabilirsiniz. Hele birde beyaz duvar kağıtları ve siyah halı eklerseniz tadından yenmez. Ancak dekorasyon seçerken zevklerinizi ön planda tutun aksi takdirde son pişmanlık bir işe yaramıyor.

Yazımız umarım yatak odalarında yatak odası mobilyası ne renk olmalı diye düşünen okuyucularıma mobilyalar ve renkler seçmekte zorlu çekenlere yardımcı olmuştur. Yatak odası seçerken kendi kriterlerinizi her zaman ön planda tutunuz. Aksi taktirde üzülebilirsiniz. Eğer tek başınıza yaşıyorsanız tamamen sizin isteklerinize göre seçebilirsiniz. Ancak evliyseniz eşinize danışarak seçim yapın.

Özet
Yazı Başlığı