Yatak Odası Kilim Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yatak odası dekorasyonları, kullanılacak aksesuarları ve ev tekstil ürünlerini de belirler.Yatak odası konseptlerinde, klasik mobilyalar, modern ve spor mobilya takımlarının yanı sıra naturel, otantik veya vintage tarzı mobilyalar kullanılmaktadır. Yatak odası dizaynına göre halı, kilim, post veya paspas gibi ürünler seçilerek kombinasyon yapılabilir. Peki, Yatak Odası Kilim Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yatak Odası Kilim Modelleri

Genellikle klasik konseptlerde ve otantik dekorasyonlarda kullanılan kilim modelleri, eskitme tarzda veya patchwork tarzında yapılan modern kilim desenlerinden seçilmektedir. Son yıllarda oldukça moda olan ve eski halıların dönüştürülerek, pacthwork usulünde kilim imal edilmesi, yatak odalarında da tercih edilmesini sağlıyor.

Saçaklı ve püsküllü kilimler, geleneksel motifli kilimler, şeritli kilimler, pofuduk kilim modelleri gibi çok sayıda seçenek bulunmaktadır. Mobilyaların renklerine, yatak örtüsü, perde ve tüllerin renklerine göre kilim modelleri seçilebilir. Kare,dikdörtgen, yuvarlak ya da oval

Yatak Odasına Kilim Seçilirken Neler Değerlendirilmelidir?

Yatak odası kilim seçimi nasıl olmalıdır? konusunda, dekorasyonda uygulanan konsept ile uyumu önemlidir. Dekor stiline göre kilim seçimi ve desen, renk seçimleri yapılır. Etnik desenleriyle Anadolu kilimleri, modern dokuma kilimler, çift taraflı kilimler, pamuk dokuma kilimler, akrilik kilim ve yün kilim gibi çok sayıda çeşit bulunuyor. Düz renkler, karışık desenler, etnik motifler, çizgiler, şeritler ve semboller gibi pek çok ürün çeşidi arasından, mobilya takımına en uygun olan dokumalar tercih edilmelidir.

Ahşabın renginden, tasarım özelliklerine ve stiline göre kilim seçimi yapılmalıdır. Ev tekstil ürünleri arasındaki uyum özellikleri de kilim seçiminin, konseptte bütünsel görünüm vermesine olanak sunar.