Yatak Odası Kaç Metre Kare Olmalıdır?

Dün takip ettiğim Finlandiya kökenli bir youtube kanalında Yatak Odası Kaç Metre Kare Olmalıdır? sorusunu yanıtlar arandı. Bir çok farklı cevap aldılar ama değerlendirme kısmında bu sorunun genişletmesi gerektiği, asıl sorunun bir daire kaç metre kare olmalıdır şeklinde sorulması söylendi. Tabi burda kültür ve gelenek farklılığı dolayısıyla bizden farklı düşünüyorlar. Örneğin bizdeki gibi bir salon tanımı onlarda yok 🙂 O halde ilk soru ile başlayalım.

Yatak odanızın ölçüleri sizi sınırlamasın. Her ebata uygun Yatak Odası Modelleri için Berrak Mobilya yanınızda.

Bir daire ortalama kaç m² olmalıdır?

Bu soru tamamen size bağlıdır. Hayallerinizdeki daire tanımına gerçek hayatta uyan bir ev bulmak oldukça zordur. Bu tamamen cebinize bağlıdır. Fakat her konuda olduğu gibi bu sorunun cevabında da ideal bir ölçü var.

İdeal bir bir daire kiralamak veya almak istiyorum. Ancak ideal bir dairenin salonu, yatak odası, mutfağı, banyosu, antresi kaç m2 olmalıdır? diye araştırma yapıyorsanız bu yazı tam olarak size göre. Günümüzdeki inşaat sektöründe herşey ticarete yönelik olduğu için çoğu yeni evler ideal ölçülerin altında yapılmaktadır. Stüdyo daire ne demektir? Aile için uygunmudur? Stüdyo daire aile için uygun olması imkansızdır. Tamamen para kazanmak için yapılan kutu dairelerdir. Bazı 2+1 ve 3+1‘lerde stüdyo dailer gibi sadece para kazanmak için yapılan kutu evlerdir. Kullanışlı olmayan ve binlerce tl istenen bu evlerde ailenin bir ay boyunca yaşaması bile mucizedir. Bir ayın sonunda hala ailecek kalabiliyorsanız tebrik ederiz. Bunu başabilen ilk çift olabilirsiniz. Şimdi 2+1 ve 3+1’ler için ideal daire ölçüleri nasıl olması gerektiğine bir göz atalım.

2+1 Daire Kaç m2 Olmalıdır?

Salon Ölçüleri : 23 m2
Yatak Odası Ölçüleri : 14 m2
Çocuk Odası Ölçüleri : 9 m2
Mutfak Ölçüleri : 9 m2
Banyo Ölçüleri :  4.5 – 5 m2
Ebeveyn Banyo Ölçüleri : 3.5 m2
Hol Ölçüleri : 8 m2
Balkon Ölçüleri : 4.5 m2

3+1 Daire Kaç m2 Olmalıdır?

Salon Ölçüleri : 25 m2
Yatak Odası Ölçüleri : 15 m2
Çocuk Odası Ölçüleri : 10 m2
Mutfak Ölçüleri : 9.5 m2
Banyo Ölçüleri : 5 m2
Ebeveyn Banyo Ölçüleri : 4 m2
Hol Ölçüleri : 9 m2
Balkon Ölçüleri : 5 m2

Bu ölçüler ideal bir 2+1 ve 3+1 daireye göre verilmiştir her binanın metre karesi farklı olduğundan bu ölçüler geçersiz kalabilir. Ancak bunlara yakın bir ölçü olması gerekir.

Özet
Yazı Başlığı