Yatak Odası İçin Perde Modelleri

Yatak odalarını dizayn ederken her ayrıntı ve her dekorasyon unsuru oldukça büyük bir önem taşır. Perdeler aslında her oda için oldukça önemli tasarım unsurlarıdır. Perdeler en birincil ve önemli işlevleri olan odaya giren doğal ışık miktarını kontrol etmekten çok daha fazlasını yaparlar. Onlar aynı zamanda odanın ana dokusunu hissettiren, belirli bir tarzı ve kişiliği yansıtan ve mobilyalarınıza fon olan anahtar olarak tanımlanabilecek bir dekorasyon katmanıdır.

Yatak odası dekorasyonu yaparken perde seçimi çok önemli ve kumaştan modele, renkten uzunluğa kadar dikkat edilmesi gereken çok şey vardır.

Perde seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Yatak odaları genellikle evin diğer sosyal alanları gibi ortak kullanım alanları olmadığı için ipek veya kadife gibi kumaşlar kullanmak mümkündür. Daha iyi bir uyku için gelen ışığı sınırlamak istiyorsanız astarlı perdeler bir gerekliliktir. Karartma perde kumaşları da hem ışığı hem de bazı sesleri engeller.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-icin-perde-modelleri.png

Seçeceğiniz renk ve desen yatak odanızın daha ferah ve büyük görünmesine yardımcı olurken, tavandan zemine kadar uzanan açık renkli perdeler de yatak odanızın daha yüksek tavanlı görünmesini sağlayacaktır. Özellikle basık tavanlı yatak odalarında boğucu bir ortam oluşmaması için de perdelerin kısa tutulmaması oldukça büyük bir önem taşıyor.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-icin-perde-modelleri-2.png

Eğer yatak odanız sokak lambasına yakınsa ve bu yüzden içeride tam karanlık sağlayamıyorsanız mutlaka astarlı fon perdeleri ya da karartma perdelerini tercih etmelisiniz. Karartma perdeleri aynı zamanda kalın ve ses yalıtımı sağlayan bir kumaştan üretildiği için sokak sesinden korunmak isteyenler için ideal bir tercih olacak ve daha sağlıklı bir yatak odası ortaya çıkaracaktır. Özellikle şehir merkezlerindeki apartman dairelerinde ışık ve ses yalıtımı sağlayan yatak odası perdeleri kullanmak yaşam kalitenizi arttırır.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-icin-perde-modelleri-3.png

Kalın perdeler söz konusu olduğunda estetik olarak çeşitlilik bir hayli fazla olsa da aslında ilk olarak işleve odaklanmak gerekiyor. Eğer yeterince kalın ve ışık ve ses yalıtımı özelliğine sahip olan bir kumaş seçerseniz, sade ve yumuşak renkli bir estetik tercihle oldukça romantik bir atmosfer ortaya çıkarabilirsiniz.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-icin-perde-modelleri-4.png

Yatak odası perdesi denilince akla ilk olarak kalın perdeler gelse de tül perdeler de oldukça önemlidir. Dışarıdan görünmeyen mahrem bir alan oluşturmak için de gerekli tabi. Yatak odaları için tül perde seçenekleri de bir hayli fazla ve her tarza uygun tül perde bulmak mümkün.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-icin-perde-modelleri-5.png

Stor perdeler daha çok oturma odası gibi sosyal ve çok trafiği olan yaşam alanlarında kullanılan pratik ve kullanım kolaylığı sağlayan perdelerdir. Ancak son yıllarda yatak odalarında da kullanılmaya başlandığını söyleyebiliriz. Modern bir yatak odası dekorasyonunuz varsa stor perde modellerini de yatak odanızda değerlendirebilirsiniz.