Yatak Odası İçin Kadife Mobilyalar

Yatak odamıza genellikle yataklar merkezde yer alır. Dolap ve diğer mobilyalar büyük oranda duvarları işgal eder. Bu nedenle duvar dekorasyonu için tüm duvarları verimli bir şekilde değerlendiremezsiniz. Ancak yatağın dayandığı duvarı güzel bir yatak başı ile süsleyebilirsiniz.

Bir çoğumuz yatak odası dekorasyonunda en büyük yatırımı yatağa yaparız. Çünkü yatak, kaliteli bir uyku alabilmeniz için önemlidir. Bunların dışında yatak odanızı lüks ve kullanışlı kumaşlarla süsleyebilirsiniz. Yatak çarşaflarını pamuk veya keten gibi sağlıklı kumaşlardan seçmelisiniz. Yatak örtüsü ise dilediğiniz kumaştan olabilir. Ancak farklı kumaş türleri arasında en cazip kumaşlardan biri kadifedir. Kadifeyi ister yatak örtüsü olarak isterseniz de yatak başında ve hatta diğer mobilyalarda da kullanabilirsiniz. Her türlü kadife mobilya yatak odanıza şıklık katacaktır.

Yatak odası için kadife mobilyalar

Yuvarlak kadife yatak

Neredeyse hepimiz dikdörtgen şekilde yatak tasarımına alışkınızdır. Ancak yuvarlak yataklar da bir o kadar ilgi çekici ve konforludur. Kadife kumaşla kaplanmış, beyaz renkli çarşafla birlikte yatak odanızda hoş bir kontrast elde edebilirsiniz.

Kırmızı kadife yatak

Kırmızı en göz alıcı renklerden birisidir. Bu renk özellikle kadife kumaşla birleştiğinde muhteşem bir görüntü elde edebilirsiniz.

Yeşil kadife yatak

Özellikle klasik tarz yatak odalarında çoğunlukla kadife tercih edilir.

Çizgili kadife sandalye

Kadifeyi yatak odasında kullanabileceğiniz bir başka mobilya sandalyedir. Her yatak odasında bulunmasa da bir berjer veya sandalye yatak odası mobilyaları arasında yer alır. Çizgi desenli bir kadife kumaş seçerek sandalyeyi daha ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz.

Fuşya kadife puf

Pembe, mor, kırmızı ve fuşya gibi canlı renkler klasik stil yatak olarında sıkça kullanılan renklerdir. Bu renkleri daha gösterişli hale getirmek için ise ipek, saten ve kadife gibi lüks kumaşlar tercih edebilirsiniz.

Kadife perdeler

Kadife kumaşı seviyor ancak yatakta kullanmak istemiyorsanız başka mobilyaları deneyin. Alternatifler arasında bir koltuk ya da perde olabilir. Koyu yeşil kadife perdeler ve tüllerle güzel bir ikili meydana getirebilirsiniz..

Çağdaş tasarımlı kadife koltuk

Modern tarzda dizayn edilmiş bir yatak odasında genel olarak açık ve nötr tonlar tercih edilse de modern koltukta koyu yeşil kadife kullanarak muhteşem bir detay yakalayabilirsiniz.

Koyu kadife yatak

Kadife kumaş ağırlıklı olarak klasik tarz yatak odasında kullanılsa da modern yatak odalarına da çok yakışır. Baskın bir renk seçerek kadife kumaşla çarpıcı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yazar: Yatak Odası