Yatak Odası İçin Gardırop Seçimi

Nasıl ki oturma odalarında kanepe olmazsa olmaz, yatak odalarında da gardıroplar önemli bir mobilya parçasıdır. Ne giydiğinizin, ne kadar kıyafetinizin olduğunun, çarşaf, nevresim takımı gibi ev tekstil ürünleri için başka bir odada başka bir depolama alanınızın olup olmadığının gardırop tercihinizi yaparken büyük bir rol oynar.

Küçük de olsa gömme dolaplar her zaman az yer kapladıkları ve bağımsız bir alan izlenimi verdikleri için gardırop modellerine göre çok daha ferah ve şık görünürler ve çok daha geniş iç hacme sahiptirler.

Yatak Odası İçin Gardırop Seçimi

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-icin-gardirop-secimi.png

Zeminden tavana, duvardan duvara ve gardırobun konumlanmasını istediğiniz ve tasarladığınız yer ile odanın içindeki diğer eşyaların arasındaki mesafeyi doğru ölçtüğünüzden emin olun. Kapı ve pencere aralıklarını ve açılma boşluk paylarını hesaba katmayı unutmayın.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-icin-gardirop-secimi-2.png

İki kapılı gardıroplar en yaygın giysi dolabı modellerini oluştururlar. Genelde oldukça basit ve yalın bir tasarıma sahiptirler. En altta bir ya da iki çekmece, yukarıda askılık ve birkaç raftan ibaret olan bu çift kapılı dolaplar hem az yer kaplarlar hem de mütevazi bir giyim alışkanlığına sahip olan kişiler için yeterli depolama alanını barındırırlar. Ayrıca küçük yatak odaları için de en ideal seçenek iki kapılı ve minimal tasarımlı gardıroplardır.

Üç ya da dört kapılı giysi dolapları ise genellikle iki kapılı dolaplarla aynı özelliklere sahiptirler. Ek olarak yanlarda raflardan ibaret birer dolap daha bulunur. Evli çiftler veya daha geniş bir giyim kuşam koleksiyonuna sahip olanlar için bu dolaplar idealdir.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-icin-gardirop-secimi-3.png

Beş ve daha fazla kapıya sahip olan kapsamlı gardıroplar ise depolama alanı konusunda geniş ve konforlu dolaplardır. Bu geniş dolapların bir başka özelliği de modüler olabilmeleridir. Oldukça geniş ve farklı dolapların bir araya gelmesiyle oluşabilen kapsamlı ve geniş gardıroplar yatak odanızın şekline göre L şeklinde ya da karşılıklı iki duvara yayılacak şekilde dizayn edilebiliyor.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-icin-gardirop-secimi-4.png

Bir marangoza gardırop siparişi vermek ya da hazır bir gardırop satın almak yerine demonte giysi dolaplarından satın alıp parçaları evde kendiniz bir araya getirebilirsiniz. Bu hem çok daha ekonomik hem de daha eğlenceli olacaktır. Ayrıca taşınmanız gerektiğinde demonte edilebilen ve kolaylıkla yeniden birleştirilebilen bir giysi dolabı nakliye işlemlerini kolaylaştıracaktır.

Satın alacağınız giysi dolabını daha ucuza mal etmenin bir diğer yolu ise ikinci el giysi dolaplarına göz gezdirmektir. Ayrıca satın aldığınız kullanılmış gardırop modelini tamir edip boyayarak size ve yatak odanızın tarzına göre yenilemek olabilir.

Yazar: Yatak Odası