Yatak Odası İçin Doğru Mobilya Seçimi

Yatak odaları, biz evin en önemli noktalarıdır. Kimi en büyük odasını yatak odası olarak ayırırken, kimi de en küçük odasını seçer. Tabi yatak odası için doğru mobilya seçimi odanın büyüklüğüne göre değişiklik gösterir.

Odanız Yeterince Işık Alıyor mu?

Yatak odaları için mobilya seçerken yapılan en büyük hata genellikle odanın aldığı ışık baz alınmadan yapılıyor. Öyle ki koyu renk mobilyalar yeterince ışık almayan odaları daha dar ve köhne bir hale getiriyor. Oysa bu odalar için soft renklerden seçilmiş mobilyalar çok daha ferah bir hava katıyor. Üstelik açık renk mobilyaların odayı daha geniş gösterdiği de unutulmamalı.

Çekmeceleri Azaltın

Komidinlerde ya da dolaplarda görmeye alışık olduğumuz çekmecelerin artık yatak odası mobilyasında yeri yok. Bunun yerine sürgülü modeller daha fazla tercih ediliyor. Ayrıca country tarzı klasik mobilyaların yerini de artık daha spor ve tasarım mobilyalar aldı. Ancak eskitme yatak odası mobilyalar yine klasik severler için hazırda bekliyor. Bunun yanında LED ışıklı demode mobilyalardan uzak durmakta fayda var. Bunun yerine sarkıtlar ve sade avizeler odanın tamamlayıcısı oluyor. Makyaj masası yerine kullanılan dresuarlar, son yılların yatak odası mobilyasının gözdelerinden. Üstelik renk seçenekleri de bulunuyor. Aynalar ile odalarını boğmak istemeyenlere tablolu seçenekleri de var. Ancak yatak odası mobilyanız için unutmamanız gereken bir ayrıntı varsa o da, rahat ve şık puf koltuklar olacaktır.