Yatak Odası İçin Avize Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yatak odası için seçilen aydınlatma ürünü odanın geneline uygun olmalıdır. Odanın büyüklüğü, aldığı gün ışığı, yatağın yeri ve dolapların konumu aydınlatma aracı seçiminde rol oynar. Işık almayan, karanlık bir odanız varsa büyük ve fazla ışık veren bir avize seçilmelidir. Odanın duvar rengi, mobilyaların rengi ve odanın genel durumu avize seçiminde belirleyici rol oynar. Genel görünüm olarak spor bir oda ise sade ve basit avizeler seçilmeli, klasik bir oda ise daha ağır ve taşlı modeller seçilmelidir. yatak odası için avize seçimi nasıl olmalıdır?

Yatak Odasında Nasıl Bir Avize Olabilir?

Avize seçiminde yatak odasını hangi amaçlarla kullanacağınız da önemlidir. Mesela, makyaj aynası yatak odasında bulunur, bu bölümde makyaj yapacaksanız buraya özel bir aydınlatma yapmanız gerekebilir. Dolabınızın olduğu alana rahat kullanım açısından aydınlatma yapmanız gerekebilir, dolabın konumuna göre bu kısıma yakın bir alana aydınlatma uygulayabilirsiniz.

İyi Bir Uyku İçin Loş Işık

Kaliteli bir uyku istiyorsanız ve çok aydınlık sevmiyorsanız bu isteklerinizi karşılayacak loş bir ışık veren avize seçebilirsiniz. Çoğu insan yatak odasını daha çok uyku saatlerinde kullanır ve rahat uyku için loş ve rehavet veren ışık ister. Bu kişiler gün ışığı loş ışık veren avizeleri tercih ederler. Her ne olursa olsun avize seçimi odanın geneliyle uyumlu olmalıdır, odanın tasarımına uyan bütünlük sağlayan bir model olmalıdır.