Yatak Odasında Yer Döşemesi Seçeneği

Güne başladığımız yer olan ve tasarımıyla insana canlılık vermesi gereken ilk nokta olan yatak odalarının tasarımları zevkten zevke çok değişik farklılıklar göstermektedir. Bu tasarım ve dekorasyonlarda dikkate alınması gereken bir nokta ise yer döşemesidir. Yer döşemesi tek başına odanın bütün havasını değiştirebilen bir özelliğe sahiptir. Bu sebeple doğru odaya doğru zemin seçilmelidir. Bu hem görüntü, hem tasarım hemde kullanışlılık açısından önemlidir. Peki yatak odasında yer döşemesi seçeneği olarak neler ve nasıl kullanılabilir.

Sıcaklık veren ahşap döşemeler

Yatak odalarında sıcak bir hava yakalamak ve aynı zamanda kışın soğuk olmaması açısından ilk seçilmesi gereken zemin döşeme çeşidi ahşap döşemelerdir. Bu sebeple dikkat edildiği zaman yatak odalarında beton, fayans yada mermer kullanılmadığı kolaylıkla fark edilebilir. Bu bağlamda görüntü ve uygulama açısından ahşap laminantlar oldukça güzel ve estetiktir. Eğer maliyetli gelirse sentetik laminantta kullanılabilir ama ahşabın dokusu gibi olmayacaktır. Eğer daha klasik bir görüntü istenir ise ahşap rabırta parkelerde kullanılabilir. Yatak odasına davetkar bir hava katacaktır.

Halı kullanımı

Yatak odası tasarımında ahşap parkelerin güzelliğini ve sıcaklığını hissetmek amacı ile halı kullanımının aşırıya kaçması tavsiye edilmez. Halı kilim veya küçük halı şeklinde kullanılarak ahşap malzemenin sıcaklığı ortaya çıkarılır. Aynı zamanda ahşap malzemelerin temizliğinin kolay olması sebebi ile de fazla halı kullanımına ihtiyaç duyulmamaktadır.