Yatak Odası Dekorasyonu Önerileri

Yatak odaları evlerimizdeki en kişisel ve özel odadır. Bu yüzden de evin diğer sosyal alanlarından oldukça farklı işlevlere göre dizayn edilmelidir. Yatak odasını tasarlarken üç şeye özen göstermeliyiz. Bunlar; uyku hijyeni sağlayacak koşullar, dinlenmek için gerekli huzurlu bir ambiyans ve bedenen ve psikolojik olarak yenilenmemize katkıda bulunan ögeler.

Sağlıklı bir uyku hijyeni için geceleri sesten ve ışıktan arındırılmış bir alan ve konforlu bir yatak gereklidir.

Yatak odası dekorasyonu önerileri

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-dekorasyonu-onerileri.png

Güne iyi bir ruh hali ile ve enerjik başlayabilmemiz için öncelikle huzurlu bir ortamda dinlenebilmemiz gerekiyor. Bir önceki günün tüm yorgunluğunu atabileceğimiz, görünüşüyle bile bize huzur veren dekorasyonlar yatak odalarını yeni güne başlarken daha enerjik kılmanın ilk ve değişmez kuralıdır. Huzurlu bir dekorasyon için illa ki beyazın baş rolde olmasına elbette gerek yok fakat beyaz yatak odası dekorasyonlarının bu açıdan her zaman bir adım öndedir.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-dekorasyonu-onerileri-2.png

Teknolojik aletlerin uyku hijyeni açısından oldukça zararlı oldukları uzmanlar tarafından sürekli olarak tekrar edilen bir bilgi. Bu yüzden de yatak odasında televizyon, bilgisayar, tablet gibi ögeler bulundurmayın ve hatta cep telefonunuzu bile yatağınızdan uzakta tutmaya çalışın.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-dekorasyonu-onerileri-3.png

Eğer yatak odanızın penceresi bir manzaraya bakıyorsa bundan faydalanmaya çalışmalısınız. Deniz manzarası, doğa manzarası ya da geniş açılarda şehir manzarasına sahip olan yatak odaları için manzaranın alabildiğine içeri dolmasına izin vermek her zaman işe yarar.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-dekorasyonu-onerileri-4.png

Özellikle kış günlerinde havanın soğuk olmasından dolayı genellikle pencereler sürekli kapalı tutulur. Oysa sabah zinde bir şekilde güne başlamanın en önemli adımlarından biri temiz havayı içinize çekmektir! Kış aylarında bile kısa süre ile bile olsa geceleri yatmadan önce ve sabahları uyanır uyanmaz pencerenizi açın ve yatak odanızı havalandırın. Daha sağlıklı ve soğuğun yüzünüze çarpmayacağı bir havalandırma için çift açılımlı pencere modellerini tercih edebilirsiniz.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yatak-odasi-dekorasyonu-onerileri-5.png

Sağlıklı bir uyku için nasıl ki geceleri maksimum karanlığa ihtiyaç duyuyorsak, gündüz zinde bir şekilde uyanabilmek için de gün ışığına ihtiyacımız var. Bunun için yatak odamızın pencerelerinin önünün kapanmamasına, tül perde olarak olabildiğince açık ve güneşin içeri girmesine izin veren modeller tercih etmeliyiz.Ayrıca yatağın konumunun güneş alan bir noktada olmasına özen göstermelisiniz. Güneş ışığı özellikle bahar ve kış günlerinde insana en çok enerji ve zindelik veren şeylerden biri.