Yatak Odanız İçin Duvar Kağıdı Modelleri

Yatak odanızın görünüşünden sıkıldıysanız tek bir dokunuşla odanızın havasını değiştirebilirsiniz. Mobilya seçimlerinden sonra seçilecek duvar kağıdı modelinin mobilyaya uygunluğu da gözden geçirilmelidir. Modern olan modellerde daha hareketli duvar kağıtları tercih edilirken; hareketli olan modellerde daha sade tonlar tercih edilmelidir.

Duvar kağıtları bir odanın stilini aktaran, karakterini güçlendiren ve odanızın çok daha çekici ve şık görünmesini sağlayan dekorasyon unsurlarıdır. Duvar kağıdı denilince eskiden akla belirli birkaç desenden başka bir şey gelmiyordu. Ama artık oldukça geniş model, renk ve desen seçeneğine sahip çok zengin duvar kağıdı tasarımları mevcut.

Özellikle yatak odaları, duvar kağıtları için çok daha cazip bir yaşam alanıdır.

Yatak odalarında hangi modeller tercih edilmelidir?

Damask desenli duvar kağıtları

Damask desenler, isimlerini iki farklı renkteki ipliğin kumaşın iki tarafında da desen oluşturacak şekilde dokunması yönteminden alır. Şam kökenli olan bu desen, iki renkten ve birbirini tekrar eden motiflerden oluşur.

Kır çiçekleri

Çiçek desenleri duvar kağıtlarında da mobilya döşemelerinde de geçmişten bugüne en sık kullanılan desenlerden birisidir. Günümüzde de pek çok farklı tarzı yansıtan farklı çiçek desenli duvar kağıtları kullanılmaktadır. Bu tarzın avantajı, modernden klasiğe her stile de uyum sağlayabiliyor olmasıdır. Kır çiçeği desenli duvar kağıtları ferahlatıcı ve pozitif enerji veren etkileriyle yatak odaları için her zaman en ideal seçeneklerden birini oluşturur.

Doğal kış desenli duvar kağıtları

Kış mevsimi, modern yaşam içinde pek de sevilen bir mevsim değildir. Fakat kış mevsiminin en güzel görünen doğal görüntüleri oluşturduğunu da kimse inkar edemez. Kuru yapraklar ve bembeyaz karlar altında el değmemiş bir doğa kusursuz bir dinginliğe sahiptir. Kış mevsiminin doğadaki huzurlu sessizliğini yansıtan duvar kağıdı desenleri de dinlendirici bir yatak odası dekorasyonu oluşturmak isteyenler için eşsiz bir seçenek sunar.

Üç boyutlu duvar kağıtları

Günümüzde en çok revaçta olan duvar kağıdı modellerinden birisi son yıllarda üç boyutlu geniş görsel baskılar oluşturuyor. Bu modeller yatak odalarına eşsiz bir derinlik ve sıra dışılık katmaktadır.

Tropikal desenli duvar kağıtları

Tropikal dekorasyonları tanımlayan en önemli ayırt edici özellik ferah ve sıcak bir atmosferdir. Tropikal tarzı, geniş alanlar ve geniş aileler için sıcak, samimi, ferah ve kullanışlı bir ortam meydana getirdiği için oldukça kullanışlı ve özellikle yaz mevsiminin o tatil havasını her zaman yatak odanızda hissetmenizi sağlayacaktır.