Yatak Odanız İçin Dekoratif Aksesuarlar

Yatak odaları evlerin en özel ve kişisel odalarıdır. Yatak odası dekorasyonunda en temel öge mobilyalardır. Fakat yatak odalarını özelleştiren ve daha kişisel ve sıra dışı dekorasyonlar ortaya çıkaran detayları yardımcı aksesuarlar oluşturur. Mobilyalarınızı değiştirmeye gerek kalmadan odanıza daha taze ve şık bir yenilik getirmek için dekoratif aksesuarlar kullanmak çok önemlidir. Mevcut dekorasyonunuza bazı ufak detaylar ekleyerek yeni bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz.

Yatak odası aksesuarları arasında yatak örtüleri, battaniyeler, yastık kılıfları ve nevresim takımları gelir. Bunlar yatak odanızın estetik görünümünü değiştirebileceğiniz en temel aksesuarlar.

Yatak odanız için dekoratif aksesuarlar

Duvar saati

Diğer bir önemli aksesuar da duvar saatleridir. Günümüzde duvar saatlerinin kullanımı eskisi kadar fazla olmasa da yatak odanıza şık ve büyük bir duvar saati alarak odanızın dekorasyonuna katkıda bulunabilirsiniz.

Şık bir Kitaplık

Eve bir kitaplık yerleştirmek için uygun odalardan biri de yatak odasıdır. Özellikle yatmadan önce birkaç sayfa okumayı sevenler ya da kitaplık için salonunda yer açamayanlar bu şekilde kitaplarını düzenli bir şekilde saklayabilir. Yatak başlığı ve tablo gibi bir aksesuarla değerlendirilen yatağın baş tarafındaki duvar geniş bir kütüphane için kullanılabilir. Üstelik yatakta kitap okumayı sevenler için de tüm kitapların el altında olması çok güzel bir özellik olacaktır.

Ayak ucu puf ve bankları

Hem mobilya hem de aksesuar olarak değerlendirilebilecek bir diğer unsur da ayak ucu bank ve puflarıdır. Özellikle son zamanlarda oldukça popüler olan bu puf ve bank modelleri her tarza uyum sağlayabilen modellerde üretiliyor ve yatak odalarına şık ve estetik katkıda bulunur.

Uzanma koltuğu

Uzanma koltukları, yatak odalarının tüm çehresini değiştiren mobilyalardandır. Bu koltuk türlerini aksesuar olarak değerlendirilmese de dekoratif olarak da yatak odalarına eşsiz bir katkıda bulundukları için farklı stil ve tasarımlardaki uzanma koltuklarını hem mobilya hem de aksesuar olarak tercih edebilirsiniz.

Mum ve Şamdanlar

Özellikle ayaklı şamdanlar yatak odalarına eşsiz bir doku katarlar. Bir yemek masasında da, şömine başı oturma alanında da, yatak odasında da romantik ve yumuşak bir atmosfer oluşturmak için tek yapmanız gereken mum ve şamdanlardan faydalanmaktır.