Yatak Odalarında Depolama Alanı Artırma Fikri

Yatak odalarının küçük olması ya da depolanacak olan eşyaların fazla olması bazen çaresiz kalmamıza neden olabilir. Ortada dağınıklık oluşturacak eşyaların kalakalması, odayı çok daha düzensiz ve dar gösterir. Ancak depolama anlamında gerçeğe dönüştürülebilecek birkaç fikir, yatak odalarındaki alanların çok daha etkin kullanılmasını sağlayacaktır. İşte yatak odalarında depolama alanı artırma fikri ve önerileri.

Duvar Rafları Kullanın

Duvar rafları hem son yılların en dekoratif ürünlerinden, hem de son derece kullanışlı. Üstelik bu rafları küçük ya da büyük kullanmak tamamen sizin elinizde. Duvarınıza dik ya da paralel kullanabileceğiniz derin duvar rafları, pek çok eşyanızın depolanması için harika alanlardan. Daha çok görsel anlamda genel estetiği bozmayacak eşyalarınızı duvar raflarında saklayabilir, odanızın düzeninin bozulmasına engel olabilirsiniz. Hatta bu rafları yataklarınızın yanındaki boş alanlara da sabitleyebilir ve gözlük, su, kitap gibi her an elinizin altında olmasını istediğiniz eşyalarınıza alan yaratabilirsiniz.

Bazalarınızı Daha Etkin Kullanın

hemen her yatak için ayrılmış olan bazalar genellikle yüklük olarak kullanılıyor. Dolayısıyla birkaç battaniye ya da yorgandan sonra içi doluyor. Hâlbuki bu bazanızın altına koyabileceğiniz portatif çekmeceler tüm ıvır zıvırların ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. Örneğin panduflarınızdan yazlık ayakkabılarınıza, kışlık kıyafetlerinizden paspaslarınıza kadar pek çok eşyayı bu çekmecelerde hem düzenli, hem de konforlu bir şekilde kolaylıkla saklayabilirsiniz.