Tavan Arasına Yatak Odası Dekorasyonu

Farklı ev tasarımı oluşturulurken değerlendiren bir diğer alan, tavan arası boşluğudur. Tavan araları özellikle yatak odası olarak şekillendirilir ve çok da hoş görünümleri yansıtır. İç mimarların tasarladığı veya kişilerin kendi çizimleri ile oluşturdukları tavan arasına yatak odası dekorasyonu tercih edilen dekorasyon fikirleri arasında bulunur. Tavan arasına oluşturmak istenilen yatak odası tarzı için, eşya seçimine ve yerleşim düzenine dikkat etmek gerekir.

Renkli Tasarımlar

Tavan araları genellikle ufak pencereli alanlar olduğu için loş renkli ortamlardır. Bu sebeple koyu renklerin tercih edilmesi kasvetli bir hava oluşturur. Tavan arasında oluşturulacak yatak odası için renkli eşyalar tercih edilmelidir. Eşyalar etrafı aydınlatıcı renklerde seçildiğinde odaya ayrı bir nefes katacaktır. Tavan arasının yüksekliği yatak odasını oluşturmak için önemlidir. Karyolanın boyunun yüksekliği tavanın yerden yüksekliğine göre ayarlanmalıdır. Tavan yerden az bir yükseltiye sahipse, yatak karyolası boyu kısa olmalıdır.

Eşya Tercihi

Tavan arası yatak odası olarak dekore edilirken, yatağın yüksekliği en uzun olan bölüme yerleştirilmesi gerekir. Yuvarlak veya dikdörtgen boyutlarda bir karyola hoş bir görünüm sağlar. Tavan arasına karışık görüntüyü engellemek için tavan renginde bir gardırop tercih edilebilir. Küçük pencerenin etrafına konulacak iki adet sallanan koltuk, yatak odası dekorasyonunu eşya anlamında tamamlayacaktır. Eşyaların klasik, spor veya lüks oluş özelliğine göre ise sade bir halı veya karışık renkli bir kilim yeterli olacaktır.

Tavan arası yatak odaları için dolap seçimi

Çatı katı yatak odaları, diğer katlardaki yaşam alanlarına nispeten daha küçük ya da dar bir alana sahip olabilirler. Dolap tasarımlarına karar vermeden önce yatak odası dekorasyonunda kullanılan renk ahengini göz önünde bulundurmalısınız. Koyu renklerin karanlık bir atmosfer oluşturacağını unutmamalı, nötr gri ve beyaz tonların ağırlıklı kullanıldığı bu yatak odası örneğinde olduğu gibi uyum ve ahenk içerek dolap tasarımlarına odaklanmalısınız. Ayrıca ayna kapak sistemleri ve duvar dekorlarında aynaların kullanılması küçük çatı katı odalarına derinlik katacaktır.

Özet
Yazı Başlığı