Popüler Yatak Odası Duvar Boyası Renkleri

Yatak odası her ne kadar farkında olmasak da günün büyük bir bölümünü geçirdiği için insanoğlunun hayatında önemli bir yere sahiptir. Yatak odasının dekorasyonu insanın direk olarak kişiliğini yansıtır ve güne başlanılan yer olduğu için günlük enerjinizde büyük bir öneme sahiptir. Dekorasyonun en önemli noktalarından birisi olan boya yatak odasının bütün havasını tek kalemde değiştirebilir. Peki, popüler yatak odası duvar boyası renkleri nelerdir? Yatak odanızda hangi renkleri kullanabilirsiniz?

Açık Tonlu Canlı Renkler

Genellikle sevgi, aşk, huzur ve doğa kavramlarını çağrıştıran bu renkler yatak odalarında canlı ve hareketli bir hava katmak isteyenler tarafından tercih edilir. Bu renkler arasında kız çocuklarının odalarında en çok kullanılan renk olan pembe, doğayı ve huzuru çağrıştıracak ve size zinde bir gün bahşedecek olan yeşil, içinizi açacak tonları ile sarı yaygın tercihler arasındadır. Geniş gösterilmek istenen mekânların tercihi ise genellikle beyaz tonlarıdır.

Koyu Renkli ve Karizmatik Renkler

Bu renkler genellikle koyu ve kapatıcı, iç karartıcı gibi düşünülse de dekorasyonda uygun uyum içerisinde kullanıldığı zaman çok farklı tasarımlar ortaya koymaktadır. Örnek olarak toprak rengi koyu bir renk olmasına rağmen insana huzur vermektedir. Siyah da kullanıldığı dekorasyonla uyum yakalaması halinde yatak odasına çok karizmatik ve estetik bir hava katacaktır.Gri ise yatak odasına yalnızlığı temsil eder.

Nötr renkler

Nötr renkler her zaman güvenli bir seçimdir. Bej, fildişi, taba rengi, siyah, gri ve beyaz yatak odalarında harika bir seçim olabilir. Diğer renklerle uyum içinde çalışırlar; böylece farklı renkler ve desenlerde yatak örtüleri ve yataklar kullanarak odayı aydınlatabilir ve göz alıcı hale getirebilirsiniz. Bazı insanlar bu renklerin sıkıcı olduğunu düşünüyor ama tablolar, renkli halılar, farklı yatak örtüleri ile odanızı daha canlı ve çekici hale getirmeniz işten bile değil.

Pastel Renkler

Pastel renkler yatak odaları için mükemmeldir. Yumuşak, dinlendirici, sakin ve iyi bir gece uykusuna katkıda bulunurlar. Yumuşak mavi, lavanta, yeşil, sarı ve pembe kullanmayı düşünün. Çok çocukça görünmelerini engellemek için onları daha parlak aksesuarlar ya da koyu ahşap mobilyalarla desteklemeniz yeterli olacaktır.

Parlak Renkler

Normalde parlak renkler yatak odası için tercih edilmesini önereceğim renk grupları arasına girmez. Enerjik ve koyu tonlar genellikle rahatlatıcı değildir. Yatak odasında, kişisel bir ortam yaratmak ve sizi rahatlatacak bir ortam yaratmak önemlidir. Yinede parlak renkleri seven bir insansanız bu genel yargı sizi engellemesin. Parlak, ferah iç mekanları seviyorsanız bahar yeşili yatak odanız için ideal olabilir. Yatak odası o kadar kişisel ki, en iyisinin ne olduğuna ancak siz karar verebilirsiniz.

Yatak odası rengi seçmek için püf noktalar

Yatak odası rengini seçme konusunda halen kararsızlık yaşıyorsanız aşağıdaki önerileri değerlendirebilirsiniz.

• Dekorasyon dergilerini ya da fuarlarını takip ederek farklı yatak odalarını inceleyerek sizin ilginizi çekenleri seçin.
  • Yatak odası takımınızı ve odanızdaki aksesuarları sıralayın. Hangi renklerin onları tamamlayacağına karar verin.
  • Odanızın büyüklüğünü ve oluşturmak istediğiniz atmosferi planlayın. Genellikle açık renkler odanın daha büyük görünmesini sağlar. Koyu ya da sıcak renkler ise alanı olduğundan daha dar ve küçük gösterebilir.
  • Yatak odanıza gün ışığı ne derecede geliyor ? Doğal ışık odanızı olduğundan daha büyük hissettirir. Şöyle ki, fazla ışık alan küçük bir oda, ışıksız büyük bir odadan daha büyük görünebilir.
  • Halen karar vermekte zorlanıyorsanız internette online oda planlayıcılardan faydalanabilirsiniz. Bu uygulamaların bir çoğu odanızın nasıl görüneceğini göstereceği için hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz. Google’a “online room planner” yazarak bu tarz uygulamaları bulabilirsiniz. Ben size Roomstyler‘ı önerebilirim.

Video destekli fikirler için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Video Credit: Thespruce