Pencere Önüne Yatak Yerleştirmek

Yatak odası dekore edilirken işe yatak ile başlanır. Çünkü yatak odasının temel amacı sağlıklı bir uykudur. Yatağın kalitesi ve büyüklüğüne karar verdikten sonra sıra eşya planı yapılır. Yatak, hemen hemen her yatak odasının odak noktasıdır. Özellikle çift kişilik yataklar, odanın ortasında denk gelecek şekilde yerleştirilir. Bununla birlikte yatağın duvara dayandırılması genellikle daha çok tercih edilir.

Bazen de insanlar yatağı pencerenin önüne yerleştirmeyi tercih eder. Böylesi bir seçimin dezavantajları olabileceği gibi avantajları da vardır. Kimi zaman da odanın darlığı ve başka faktörlerden ötürü pencerenin önüne yatak yerleştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Pencere önüne yatak yerleştirmek isteyenlere örnekler

Cam önüne raf ve yatak

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı cam-onune-raf-ve-yatak.png

Pencere önüne yatak yerleştirilen örneklerde genellikle sadece yatak başı bulunuyor. Bu örnekte ise yatak başını tamamlayan açık bir raf bulunmakta. Rafın açık olması sayesinde pencere manzarası da kapatılmamış oluyor. Çeşitli raf ve kitaplar bulunan raf bu haliyle oldukça dekoratif görünüyor.

Tavandan zemine

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı tavandan-zemine.png

Her evde olmamakla birlikte bazı müstakil yapılarda pencereler tavandan zemine dek uzanır. Sizin yatak odanız da bu şekilde tasarlandıysa yatağı devasa pencerenin önüne yerleştirebilirsiniz. Böylelikle daha fazla mahremiyet sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda pencereden çok fazla gün ışığı yansıyacağı için gözlerinizi yormamış olursunuz.

Yatağı perde ile çevreleyin

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı Yatagi-perde-ile-cevreleyin.png

Pencere önünde yatak olduğu zaman mahremiyetle ilgili endişe duyabilirsiniz. Her ne kadar yatağın konumu dışarıdan içerinin görünmesine engel olsa da daha fazla güvenlik için perdelerden yararlanın.

Cam kenarı yatak

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı cam-kenari-yatak.png

Çift yataklarda olduğu gibi tek kişilik yataklar da cam kenarına yerleştirilebilir. Dar alana sahip yatak odalarında yatağı ortalamak yerine kenara koymak daha doğru bir seçimdir. Bu sayede diğer eşyalar için odada yer açılır.

Havadar yatak başlığı

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı havadar-yatak-basligi.png

Tavandan zemine dek uzanan devasa pencerelerde gösterişli ve büyük boyutlu yatak başlarını rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Cam geniş olduğu için yatak ne boyutta olursa olsun kötü gözükmeyecektir. Fakat dar ve küçük pencereler söz konusu olduğunda mevcut cama göre hareket etmelisiniz. Metal bir yatak karyolası seçtiğinizde dar pencereden yansıyan ışık bölünmemiş oldu.

Aydınlatma desteği

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı aydinlatma-destegi.png

Yatağı pencerenin önüne yerleştirseniz dahi bazen evin konumundan ötürü bazen de cam boyutu yetersiz kaldığından oda içerisindeki ışık yetersiz kalabilir. Böyle durumlarda pencerenin önüne hiçbir eşya yerleştirmemek en doğru karar gibi görünür. Ancak oda dar olduğunda mecburen yatağı pencere önüne koymak zorunda kalabilirsiniz. Çözüm olarak yapay aydınlatma seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Yazar: Yatak Odası

1 thought on “Pencere Önüne Yatak Yerleştirmek

Mükremin ÖZKAN

(31 Ocak 2019 - 12:23)

Pencere önüne yatak yerleştirmek pek akıl karı işe değil. Ancak pencerelerde koruma olur ise o farklı. Bazen alt katlarda güvenlik önlemi için yapılan pencere korkulukları oluyor. Bunların önüne yatakların konulması pek zarar getirmez. Ama öteki türlü akıl karı işi değil. Çocuklar için çok büyük tehlike.