Nevresim Takımı Modelleri

nevresim takımı modelleri

Nevresim takımı modelleri arasından seçim yapmak zor olmuştur. Kumaşı, kalitesi, rengi, deseni gibi bir çok detay içerisinde kaybolmamak için öncelikle kullanacağınız odadaki ağırlıklı renkleri, desenleri gözden geçirmeniz gerekebilir. Bazen %70’e varan indirimler kararlılığımızı etkilese de, odamıza ve içimize sinmeyecek nevresim takımı modelleri için hayır demek gerekiyor 🙂

Huzurlu ve keyifli bir güne başlamanın en önemli koşulu hiç şüphesiz ki uykunuzu iyi almış ve dinlenmiş olarak uyanmaktır. Rahat bir uyku için yatak seçimi ne kadar önemli ise nevresim seçimi de göz ardı edilemeyecek ölçüde önemli bir konudur. Bütün gecenin temas halinde geçirileceği düşünüldüğünde seçilecek olan nevresim takımının ne denli önemli olduğu bir kez daha anlaşılmaktadır. Ev tekstili konusunda hizmet veren birçok firmanın birbirinden güzel, kaliteli ve rengarenk desenli nevresim takımı modelleri bulunmaktadır.

Nevresim Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nevresim takımı modelleri incelendiğinde en önemli husus nevresim takımında kullanılan kumaşın dokusudur. Pamuklu saten kumaşa sahip olan modeller hem serin tutacağı hem de uyku sürecinde oluşabilecek terleme ıslaklığını diğer kumaş türlerine göre daha kolay emeceği için rahat bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır. Ancak saten nevresim takımı alırken dikkat edilmesi gereken husus, kumaşın naylon içermemesidir.

Naylonlu kumaşlar terlemeye ve bakteri oluşumuna sebebiyet verdiği için almış olduğunuz takım sağlıklı bir seçim olmayacaktır. Keten ve linen kumaşlar da son derece kullanışlı nevresim takımı modelleri arasında yer almaktadır. Tekstil firmaları alerjik bünyeler için mikrofiber kumaş seçeneği de sunmaktadır. Yeni bir nevresim takımı alırken incelemeniz gereken bir diğer özellik de ev hanımlarının korkulu rüyası olan ütüdür. Bu sebeple jersey veya mikropolar kumaş gibi kolay ütülenebilir nevresim takımlarını seçmeniz sizi ekstra iş yükünden de kurtarmış olacaktır.

Desenli Nevresimler

Tekstilin her alanında olduğu gibi bu alanda da çok fazla desen ve renk seçeneği vardır. Çiçekli nevresim takımı modelleri ile yatak odanızda bir bahar havası estirirken, geometrik desenlere sahip renkli bir nevresim ile daha modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Düz ve açık renkli modeller renk kaybı bakımından daha avantajlı olmakla birlikte daha kolay kirlenebilir özelliktedir. Koyu renk baskılı modellerde ise yine baskı kalitesi markalara göre değişiklik göstermektedir. Nevresim takımınızın daha uzun ömürlü ve hijyenik olması için, fermuarlarını kapatarak, tersini çevirerek renk koruyucu özel deterjanlar ile yüksek sıcaklıkta yıkamak yeterli olacaktır.