Küçük Yatak Odası Dekorasyonu

Yatak odaları günün yorgunluğunu attığımız ve kendimize özel bir alandır. Yani güvenli bir limandır bizim için. Ancak bu alanlar bazı durumlarda istediğimiz büyüklükte olmayabilir. Buna rağmen üzülmeye gerek yok. Bu yazımızda küçük yatak odası dekorasyonu için çözüm önerilerini ele aldık.

Küçük yatak odası dekorasyon fikirleri

Kullanışlı ve Basit

İlk çözüm önerimiz, açık tonların hakim olduğu odalar. Bu tonlar küçük yatak odaları için bir kurtarıcıdır. Küçük yatak odası dekorasyonu ne kadar başarılı olursa yatak odanız daha huzurlu ve ferah bir havaya kavuşacaktır.

Ayna

Küçük yatak odanızı olduğundan daha büyük gösterecek aynalarda sizin kurtarıcınız olabilir. Kullanılacak olan aynanın boyunu odanın büyüklüğüne göre seçmelisiniz. Özelliklede yatak başının olduğu duvara boydan boya bir ayna odanızı olduğundan daha büyük gösterecektir.

Depolama İçin Yaratıcılık

Orada burada duran giysiler ve dağınık eşyalar küçük ve büyük odalarda kaos yaratır. Ancak dağınıklık küçük yatak odalarında daha da çok kaos yaratmaktadır. Bunu önlemek için yaratıcı depolama fikirleri gerekmektedir. Bu fikirler her odaya göre değişmektedir, fikri sizin oluşturmanız gerekmektedir.

Fazla Gün Işığı

Küçük yatak odalarında büyük etkiler yaratabilen gün ışığı size yardımcı olacaktır. Bu sebeple gün ışığından yararlanabildiğiniz kadar yararlanın. Perde seçiminde koyu renkli ve kalın perdeler seçmemelisiniz. İnce bir tül yeterli olacaktır.

Canlı Renk

Küçük yatak odalarını ferah gösteren bir diğer eleman ise canlı renkli boyalardır. Ancak tüm odayı baştan sona canlı renklerle boyamak odayı olduğundan da basık gösterir. Bunun yerine dekorasyonda canlı renk kullanmalısınız.

Yatak Altı Depolama

Küçük yatak odalarının kurtarıcısı olan yatak modelleri kullandığınız takdirde muazzam bir depolama avantajı sunar.

Yatağın Yeri

Güne ferah ve aydınlık başlamak için yatak başını pencerenin olduğu duvara koymalısınız. Bütün bu çözüm önerilerini seçerken evliyseniz eşiniz ile birlikte seçim yapmaya özen gösterin. Sonuçta orada ikiniz yaşayacaksınız.

Küçük yatak odası nasıl dekore edilir?

Özellikle büyükşehirlerde genç evlilerin evlerinin konumuna karar verirken en önemli kriterlerinden biri işyerine yakın olmasıdır. Fakat ofis çalışanları için işyerleri merkezi yerler olduğu için geniş evlerin kiraları astronomik fiyatlara çıkabiliyor. Kutu gibi diye tabir ettiğimiz küçük odalı, küçük salonlu (hatta bazen salonsuz) evler tutmak daha mantıklı oluyor. Küçük yatak odası dekorasyonu için işe girişirken dikkat edilmesi gerekenleri yukarıda yazdım ama eşim eklemek istediklerini de bu başlığa yazmamı istedi.

Öncelikle ışığı ve ışık oyunlarını iyi kullanın. Anahtar kelimemiz kontrast. Açık renk duvar, ona eşlik eden yatak örtüsü gibi hep açık renk kullanarak dekore ettiğinizde diğer eksilerinden önce gözünüzü yorar. Daha canlı renkte yastıklar, koyu renk komodin yada duvara derinlik katacak bir tablo fena olmaz değil mi ? Özellikle şunları yapmalısınız diye dikte edilen maddeleri uygulamak yerine, odanın sizin olduğunu unutmadan araştırmalarınızı kendi zevklerinizle birleştirerek uygulayın.

Küçük yatak odaları için dolap modelleri