Küçük Yatak Odaları İçin Gardırop Modelleri

Yatak odası dekorasyonlarında belli başlı temel mobilyalar vardır ve bu mobilyalar olmadan işlevsel ve sağlıklı bir yatak odası oluşturmak imkansızdır.

Küçük bir yatak odasını ferah ve sağlıklı bir şekilde döşeyebilmenin ve ihtiyacınız olan her şeyi küçük bir alana sığdırabilmenin ilk adımı depolama alanını, yani giysi dolabını odanın genişliğine uygun şekilde seçmek ve mümkün olduğunca küçültmekten geçiyor.

Küçük yatak odaları için gardırop modelleri

Sürgülü kapılı gardıroplar

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı surgulu-kapili-gardiroplar.jpg

Bugün küçük bir alana bir dolap yerleştirmekten bahsediyorsak sürgülü kapılı gardıropların önemini göz ardı etmemiz imkansız. Küçük ve dar alanlar için kapı açılma mesafesine ihtiyaç duymayan sürgülü kapıların en çok kullanıldığı alan da zaten giysi dolapları. Raylı dolap sistemleri kapıları dışarı doğru açılmadığı için size en az 60 cm’lik bir alan kazandırır ve daha ferah ve şık bir görünüm avantajı sağlar.

Aynalı gardırop modelleri

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı aynali-gardırop-modelleri.png

Aynaların küçük odalarda genişletici etkisi vardır. Bu yüzden küçük bir yatak odasında bulunan dolabın kapağındaki ayna da yansıma sayesinde odayı daha geniş ve ferah gösterecektir. Ayrıca giyinirken de işinize yarayacak ve ayrıca bir boy aynasına ihtiyaç duymayacaksınız.

Özel tasarım gardırop modelleri

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı ozel-tasarim-gardirop-modelleri.png

Tasarlanan odaların en önemli özelliklerinden biri de odaların kendilerine has özellik ve boyutlarına göre mobilya tasarımlarının yapılmasıdır. Örneğin çatı eğiminin dahil olduğu bir yatak odanız varsa standart bir dolap kullanmak yerine özel ölçülerle tavana kadar uzanan ve atıl noktaları da değerlendirebileceğiniz bir dolap yaptırmak en mantıklı seçim olacaktır.

Köşe dolaplar

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı kose-dolaplar.png

Küçük odalarda köşeleri iyi değerlendirmek çok önemlidir ve dolaplar büyük ve hantal mobilyalar oldukları için yerleştirildikleri duvarın köşesinin de kullanılmaz hale gelmesine neden olurlar. İşte bu yüzden köşeye dahil edilen ve böylece yer tasarrufu sağlayan L tipi köşeli gardırop modelleri tercih edilmelidir.

Gömme dolaplar

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı gomme-dolaplar-1.png

Duvarı da mobilyanın bir parçası haline getiren gömme dolaplar da küçük yatak odalarında alan kazanmak için harika fikirlerden biri. Elbette gömme dolapların yatak odasının ölçüsü alınarak yaptırılması gerekiyor, bu da biraz daha pahalı ve zahmetli bir işlem demek. Fakat bu sayede şıklık ve ferahlık elde edebilirsiniz.

Tek kapılı gardırop modelleri

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı Tek-kapili-gardirop-modelleri.jpg

Eğer yatak odanız geniş bir dolap için yeterli aralığı sağlayamayacak kadar küçükse tek kapılı dolaplardan kullanarak gardırobunuzu odanın farklı yerlerine bölebilirsiniz.