Kolon ve Kirişleri Yatak Odası Dekorasyonuna Dahil Etmek

Evimizi dekore ederken bazen fiziksel sınırlara takılırız ve bu yüzden tasarımlarımızı bu sınırlar dahilinde yapmak zorunda kalırız. Bir odanın şekli, odanın kullanımını ve estetik görünümünü en çok etkileyen unsurlardan biridir. Dekorasyonumuzu etkileyen önemli mimari faktörlerden biri de odaların içinden geçen kolon ve kirişlerdir.

Kolon ve Kirişleri Yatak Odası Dekorasyonuna Dahil Etmek

Bazı durumlarda kolon ve kirişler odaların içinde çok da uygun olmayan yerlerde bulunurlar. Örneğin bir odanın tam ortasında bulunan bir kolon, dekorasyonu oldukça zorlaştırabilir. Bu gibi durumlarda kolon ve kirişlerin de dekorasyona dahil edildiği tasarımlar uygulamak en şık ve pratik çözümdür.

Ana duvarların köşe ve kenarlarında bulunan kolon ve kirişler için en ideal çözüm bu alanlara yönelik özel tasarımlar uygulamaktır. Bunun en güzel yolu, kolonu giysi dolabı tasarımları ile bir arada düşünmek ve depolama alanı gibi alanları kolonun konumuna adapte etmektir.

Özellikle yatak odalarının içinden geçen kolonları dekorasyona katmanın pek çok farklı yolu vardır. Kolon ve kirişler her zaman odanın ortasından geçmiyorlar.

Bazen kenara yerleşen bir kolon veya kiriş dolayısıyla odanın şeklinin biraz daha biçimsiz hale gelmesi ve duvarlarda girinti ve çıkıntıların oluşmasıyla karşılaşabiliriz.

Giysi dolabının bu kolonun oluşturduğu yapıya göre tercih edilmesi ve yatağın yerleşiminin kolonun oluşturduğu girintinin içinde olacak şekilde dekore edilmesi daha güzel olacaktır.

Gömme giysi dolapları, yatak odalarına güzellik katan ve fonksiyonel hale getiren mobilyalardır. Taşıyıcı kolonun bulunduğu bir duvar ise bir gömme dolap için mükemmel bir alan oluşturabilir.

Kolonları değerlendirmenin en öne çıkan yollarından birisi de odayı ayıran birer seperatör olarak dönüştürülmesidir. Eğer taşıyıcı kolon yatak odanızın giriş kapısına yakın bir yerde ise kolon duvarını genişleterek yatak odanıza bir giriş koridoru oluşturabilirsiniz.

Yarım duvarlarla ayrılan girişlere sahip olan odalar her zaman daha şık ve lüks bir görünüme sahip olurlar. Böyle bir giriş ile yatak odanızı daha görkemli bir şıklıkla buluşturabilir; kolonun rahatsız edici konumunu bir avantaja dönüştürebilirsiniz.

Taş ve tuğla duvarlar son yılların en gözde ev dekorasyonu trendlerinin başında geliyor. Eğer yatak odanızda göz batan bir kolon ya da kiriş bulunuyorsa bunu güzelleştirmek ve modern bir şıklığa dönüştürmek için kolonu taş veya tuğla kaplamalar ile süsleyebilirsiniz.