Kahverengi Yatak Odasında Yatak Örtüsü Seçimi

Geçtiğimiz Perşembe günü yakın bir arkadaşımla birlikte internetten yeni bir yatak odası ve yatak örtüsü, perdesi, halısı ile aksesuarlarını araştırdık. Ben pek ısınamasam da kahverengi bir yatak odası seçti. Zaten yazdığım konulardan da anlamışsınızdır. Dün perde seçimini yazdım, bugün yatak örtüsü kısmına geçiyorum. Ama öncelikle dekorasyon detayları ile başlayalım.

Kahverengi Yatak Odası Dekorasyonu

Kahverengi ve tonları yatak odalarında son zamanlarda oldukça sık kullanılan renklerdir. Kahverenginin birçok tonu vardır bu renkler odayı şık ve sıcak gösterebilecekken sıkıcı ve karanlık bir ortamda yaratabilirsiniz. Yazımızda kahverengi yatak odasına hangi yatak örtüleri uyar? sorusunu inceledik.

Kahverengi yatak odası takımları günümüzde oldukça popülerdir. Ancak diğer aksesuarlarda yanlış renk seçimi odayı sıkıcı ve karanlık bir özellik katar. Doğru renkler ile birlikte zarif, sıcak ve huzurlu bir mekan yaratabilirsiniz.

Kahve Rengi Yatak Odasında Yatak Örtüsü Hangi Renk Olmalı?

Eğer kahverenginin odada sıkıcı ve soğuk bir ortam oluşturduğunu düşünüyorsanız odaya hareket katabilecek renkleri dahil etmelisiniz. Sevdiğiniz renkleri kullanabilirsiniz. Sebebi ise kahverenginin her renklerle uyum sağlayabilmesidir.

Örneğin mavi tonlarını yatak örtünüzde kullanabilirsiniz. Bebe mavisi veya turkuaz gibi renklerde yatak örtüsü veya yastıklar yatak odasının enerjisi rahatça yükseltebilir. Özelliklede mavi ve yeşil tonları yatak odanıza daha doğal ve huzurlu bir ortam yaratmanıza yardımcı olacaktır. Yatak, odanın odağındadır. Seçeceğiniz yatak örtüsü odanın enerjisini oldukça değiştirecektir. Yatağın yanında komodin kullanıyorsanız turuncu, bakır yada altın sarısı renklerde aksesuarlar veya aydınlatmalar kullanılabilir.

Yatak odanız küçük ise üzülmeyin. Nötr renkler ile birlikte kahverengi ile son derece uygundur. Bu renkler ile modern ve ferah bir mekan oluşturabilirsiniz. Örnek olarak bej, krem, gri ve vizon gibi renkler yatak odanızda daha çağdaş ve ferah bir görünüm oluşturur. Aynı zamanda bu renkleri kullandığınız takdirde yatak odanız daha temiz ve düzenli gözükecektir. Eğer tak yaşıyorsanız belirttiğimiz özellikler ile yatak örtüsü alabilirsiniz. Ancak evli iseniz eşinize belirtmeden ve fikrini sormadan asla alışveriş yapmayınız. Sonuçta orada ikiniz yaşayacaksınız.

Arkadaşıma seçtiğimiz örtüyü koyamayacağım ama geçtiğimiz yıl benim aldığım örtünün de olduğu bazı yatak örtüsü modellerine bakmanız içinizi açacaktır.

Yatak örtüsü modelleri

“Kahverengi Yatak Odasında Yatak Örtüsü Seçimi” yazısı için 2 yorum yapılmış.

1. Kahverengi rengin gösterimi ve açıkta tutulması için yanında bulunan komidin gibi eşyaların çok açık renk olması gerekir. Birbirine zıt olmaları görünürlük açısından iyidir.