Kahverengi Yatak Odası Modelleri

Kahverengi yatak odası modelleri genel olarak klasik tarza düşkün ya da fazla risk sevmeyen arkadaşlarımın tercihi olarak görünse de dönem dönem popülaritesi geri gelmektedir. MASKO’da mağazasını açan bir müşterimi ziyarete gittiğimde bu popülaritenin geri geldiğini gördüm. Yumuşak kahverengi renkler, tamamlayıcı renklerde aksesuarlar ve tabii ki aynalar!

Kahverengi yatak odası halıları

Kahverengi renk dekorasyonda diğer renklerle kombinlenmesi en kolay renklerden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Örneğin kahverengi yatak odası takımını, duvarlarda kullanacağımız açık renk bir boya, yere bej bir halı ve uyumlu renklerde aksesuarlar kullanarak dekore edebilirsiniz. Oldukça sıcak, huzurlu bir yatak odanız olur. Uyumlu renkler olarak tanımlanan renk skalası, kahverengi rengin bir çok renkle uyumlu olmasından olayı oldukça geniştir.

Kontrast iyi bir denge unsurudur. Fakat yatak odasına uyku kalitesi de düşünülmelidir. Yatak odası kahverengi renk diye perdeleri açık renklerde seçmek zorunda değiliz. Çünkü açık renk perdeler -güneş ışığını emen özel kumaşlardan üretilmedi ise- gün ışığını geçireceği için sağlıklı bir uyku imkanınız olmaz. Bu yüzden dekorasyonunuzda bu detayı da düşünerek koyu renk perde kullanmalı ya da özel üretim açık renk perdeler kullanabilirsiniz.

Yatak odası renk seçimi başlıklı yazımızda genel olarak yatak odası dekorasyonuna yönelik bilgileri içeriyor.

Kahverengi yatak odası perdeleri

Kahve renginin bir çok renkle uyum sağladığı gibi mavi renk ve tonları ile de hoş bir dekor unsuru olabilir. Kahverengi tabiatta ağaçları temsil ediyorsa, mavi de denizi ve gökyüzünü temsil eder. Bu iki rengin uygun tonlarını kullanarak yatak odanıza doğal bir hava katabilirsiniz. Aksesuarlarda da yeşil renginin tonlarını kullanarak bu doğal havayı pekiştirebilirsiniz. Mavi tonlarında favori renginizi perdelerde kullanabilirsiniz.

Dar yatak odalarında ise kahverenginin koyu renklerini tercih ederek, bej renginin açık tonlarında halı ile kombinlediğinizde odayı daha geniş gösterir. Yatak örtüleri ve yastıklarda da kahve rengini ile uyumlu renkleri kullanmanız halinde daha da güzel bir yatak odanız olacaktır. Nedir bu renkler? Örneğin turkuvaz ya da buz mavisi kullanabilirsiniz. Puf, bench, yatak örtüsü, yastık kılıfı gibi detaylar mavinin bu tonları hoş duracaktır.

Kahverengi yatak odası dekorasyonu

Yatak odasında aksesuar tutkunuzu biraz bastırmanız gerekir. Oda ne kadar sade ve derli toplu durursa sizi psikolojik olarak rahatlatır ve dinlendirici etkisini artırır. Odada gereksiz aksesuarların, büyük eşyaların olamaması bu etkinizi doğru orantılı olarak artırır. Gün içinde yoğun kullanılan ya da misafir ağırladığınız diğer odalarda aksesuar ve kombin yeteneklerinizi gösterebilirsiniz. Yatak odası daha az renkli, daha sade olabilir. Tabi bunu kaçımız başarabiliyor, yoruma girmiyorum 🙂

Kahverengi yatak odasına ne renk yatak örtüsü olur?

Kahverengi yatak odası dekore ederken nötr renkleri kullanarak daha garantici olabilirsiniz. Zihninizi yormayacak, güne ferah bir başlangıç yapmanızı sağlayacak nötr renklere örnek olarak bej, krem ve grinin varyasyonlarını örnek gösterebiliriz. Evin diğer odaları cıvıl cıvıl ama yatak odam biraz hareketsiz oldu derseniz, dekorasyon fikirleri açısından çözüm tükenmez. Pastel ağırlık bir tablo, turuncu ya da kırmızı renkte yatak örtüsü, mor bir yastık kılıfı size yardımcı olacaktır.

Yatak odasının merkezi, odak noktası yatağınızdır. Yatak odasının renk uyumunu dengelemek için yatak örtüleri en büyük yardımcınızdır. Oda koyu, hareketsiz ya da karanlık mı geldi ? Açık renk yatak örtüleri ile dengeyi sağlayabilirsiniz.

Kahverengi yatak odası dekorasyonu

Riskten uzak, kolay bir seçim yapmak isterseniz kahverengi yatak odası dekorasyonunu bej renklerle destekleyin. Bej renk kahverengini tamamlar. İkisi bir arada kullanıldığında sükuneti, temizliği ve huzuru hissedersiniz. Teknik olarak baktığımızda bej rengi kahverenginin çok açık bir tonudur. Birlikte kullanıldığında kontrast oluşturarak odaya bir hareket verir.

Kahverengi bir çok kişi için koyu ya da soğuk gelebilir. Işığı emen koyu bir renk olduğu için görece olarak haklıdırlar. Altın sarısı, Turuncu gibi sıcak renkler kullanılarak güzel bir armoni elde edilir.

Tüm renklerde olduğu gibi kahverengini seçerken sevdiğiniz renkleri göz önüne alın. Hangi renklerle uyumlu olabileceğini ve olası aksesuarlarınızı da bu seçim sırasında göz ardı etmeyin. Zira yatak odası uykudan uyandığınızda ilk algıladığınız nesne ve renk bütünü olacaktır. Rengi ve enerjisi ile sizi mutlu edecek renkleri bir arada kullanarak dekore etmeniz hem odanızı sevmenizi sağlar hem de psikolojik açıdan mutluluk kaynağınız olur.

5K Paylaşımlar