İskandinav Stil Yatak Odaları

iskandinav stili yatak odası

Kuzey Avrupa’da bulunan Norveç, Danimarka, Finlandiya ve İsveç’in oluşturduğu İskandinav bölgesine ait olan stildir. İskandinav stil yatak odaları, sadeliği ve güzelliği ile birlikte sınırlarını aşarak tüm dünyada tercih edilir bir stil haine gelmiştir. Günümüz yaşam şartlarında herkesin özellikle evlerinde ihtiyaç duyduğu en önemli şeylerden biri dinlendirici, konforlu ve ferah bir ortamdır. İskandinav tarzı yaşam alanları da işte tam da bu ihtiyacı karşılayan bir yapıya sahip oldukları için bugün tüm dünyada popüler olan dekorasyonlar tarzlarından birini oluşturmaktadır.

İskandinav Stili Yatak Odası Tasarımı Nasıl Yapılır?

İskandinav tarz dekorasyonda, temel renk beyazdır. Dilerseniz tamamen beyaz bir dekorasyon dilerseniz canlı renklerle vurgulayacağınız beyaz bir dekorasyon uygulayabilirsiniz. Yaşam alanlarını modern şekillerde tasarlamak isteyenlerin tercihi olan İskandinav stili; mutfaktan salona, yatak odasından çalışma odasına kadar evin her alanına uygulanabiliyor. Göz yoracak hiçbir detaya yer verilmemesi gereken bu yatak odası tasarımında, mümkün olduğunca ahşap kullanılmış olan sade eşyalar tercih edilmelidir.

İskandinav tarzı; karışık olmayan mobilya modelleri, ferah bir renk uygulaması, doğal malzemelerin sıcaklığı ve yalın ve minimal yerleşim ve seçimlerle oluşmaktadır. Böylelikle bu tarz, insanı bedenen ve ruhen dinlendiren ve ferahlatan bir atmosfer oluşturmak konusunda oldukça başarılıdır. Bu tarzın bir başka özelliği ise estetik olarak da yalınlığın ön planda çıkmasına rağmen son derece göz alıcı ve etkileyici dokular ortaya koymasıdır. Beyaz mobilya kullanmak istemeyenler için açık gri de iyi bir seçenek olacaktır. Ev tekstili ürünlerinde ise kullanılabilecek renkler beyaz, krem, gri, açık mavi ve mint yeşili olabilir.

İskandinav stili dekorasyonun olmazsa olmazlarından biri de doğallıktır. Her şeyin mümkün olduğunca doğal olması gerekir. Zemin kaplamasında da doğallığın ön planda olması gerekir. Bu nedenle ahşap zemin döşemesi yaptırılabilir. Bu döşemede beyaz değil, ama beyazla uyum yakalayacak şekilde gri ahşap tercihinde bulunabilirsiniz. Eskitme yapılmış parkeler de yatak odanız için uygun seçim olabilir. Beyaz mobilya kullandığınız dekorasyon ile uyum yakalayacaktır.

İskandinav dekorasyon tarzının konfor ve dinlendirici olma özellikleri olmasından dolayı bu tarzın en çok kullanıldığı odaların başında yatak odaları gelmektedir.

Dünyanın tüm bölgelerinde yaygın trendlerden biri olan İskandinav stil yatak odaları için örneklerden bazılarını sizin için paylaşıyoruz…

Özet
İskandinav stil yatak odaları
Yazı Başlığı
İskandinav stil yatak odaları
Açıklama
Yazar
Yayıncı
M AJANS
Yayıncı Logo

“İskandinav Stil Yatak Odaları” için 1 yorum yapılmış

1. Bu tür yatak odalarının en büyük özelliği ise renk seçimleri ile harika tasarımlar oluşturmak oluyor. Bence çok güzel.