Feng Shui felsefesine göre yatak odası dekorasyonu

Feng Shui’ye göre yatak odası dekorasyonu

İnsanlar Feng Shui felsefesi ile yatak odası dekorasyonuna neden gerek duyarlar? Bu soruya cevap arayarak başlamak doğru olacaktır.  Günlük hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz dinlenme eylemini en sağlıklı olarak hayata geçirdiğimiz anlar uyuduğumuz saatlere denk gelir. Bir insan ortalama olarak günün üçte birini uyuyarak geçirir. Uyku saatlerini yatak odasında geçirdiğimiz düşünüldüğünde kaliteli uyku ve iyi bir dinlenme için yatak odası dekorasyonu özenle gözden geçirilmeli ve uygulanmalıdır.

Feng Shui felsefesinde evdeki nesnelerin yerleşimleri çok önemlidir. Yatak odası da evin girişi ve ocağın yerinden sonra gelen ve büyük önem arz eden bölümdür. Özellikle bu tarz mistik felsefeler ruhunuzu rahatlatıyorsa, yatak odanızın dekorasyonunu ayrı bir titizlikle dekore etmelisiniz.

Bu felsefenin gereklerine göre en büyük yanlış yatak odasında aynanın bulunmasıdır. Hangi mobilya mağazasına giderseniz gidin, aynasız bir yatak odası bulamazsınız. Mobilya sektörü için ayna vazgeçilmez bir aksesuar olduğu için, az ya da çok tüm yatak odalarında kullanılmaktadır. Fakat Feng Shui’de bu durum kabul edilemez. Yatak odası huzur ve dinginlik alanı yani “yin” alanı olduğu için bu ortama canlılık ve enerji ile ifade edilen “Yang” nesnelerin enerji sağlaması istenmez. Yang nesnelerin ortamda olması sonucunda parça parça bir uyku, uykusuzluk ve huzursuzluk gibi sorunlar ortaya çıkar. Chi olarak adlandırılan enerjiyi harekete geçirerek canlandırır. Fakat yatak odamız chi’nin harekete geçmesini istediğimiz alanlardan değildir. Bu yüzden aynalı yatak odası modellerini elememiz gerekiyor.

Yatak altını, dolap üstlerini yedek depolama olarak kullanan bir millet olarak Feng Shui’ye göre karakteristik hatalarımızdan biri daha ortaya çıkıyor. Ayakkabı kutuları, eşya hurçları, bavul ve valizler … Özellikle görüş açısındaki bulunan bavul tartışma sonrasında bilinçaltınıza “toplanıp evden gitme” hissini pek ala empoze edebilir.

Günümüzde konutlar metrekare bazında daha da küçülmektedir. Yatak odası da bundan nasibi alıyor. Feng Shui felsefesinde yatak odasının dar olması ya da küçük olması sıkıntılı durum olarak değerlendirir. Bu tarz bir odayı kullanan evli çiftlerin anlaşmazlık yaşaması ya da daha büyük sorunlarla yüzleşmesi çok garipsenmemelidir. Çokça eşya ile boğulmamış, hava akışının sağlandığı, sade bir oda Feng Shui açısından yeterlidir.

Feng Shui’ye göre yatak odası düzenlemesi

Yatak odanızda tavan kirişleri var mı? Yok olmasını umuyorum fakat varsa bu da arzu edilmez. Yatak odanızda tavan kirişleri mevcutsa yatağınızı bu kirişlere paralel olacak şekilde konumlandırın. Aksi durumda sağlık sorunları ve iş hayatında problemler ile yüzleşebilirsiniz.

Feng Shui’ye göre yatak odası dekorasyonu

Feng Shui felsefesine göre kapı ile yatağın konumları da önemli bir detaydır. Yatağınız kapıya hakim bir noktada olmalı fakat kapı ile karşılıklı olmamalıdır. Hele ki ayak ucunuz kesinlikle kapıya bakmamalıdır. Bu duruma tabut pozisyonu denir. Şanssızlık belirtisi olarak değerlendirilir.

Yatak başlığı pencere önüne konmamalıdır. Komşunun tuvalet yada banyosuna denk gelen duvarlardan da uzak durun. Şanslı olduğunuz olumlu bir pusula yönüne göre konum vermeniz daha iyi olacaktır.

Yatak odanızı olabildiğinde ana kapıya en uzak oda olarak belirleyin. Eve girdiğinizde ana girişten yatak odanız görünmemelidir. Yatak odası girişe yakın olursa, kişide uyku hissi oluşur ve evde devamlı bir yorgunluk , halsizlik durumu gözlenir.

Bagua haritasını yatak odanızda dikkate alarak arzu ettiğiniz alanları aktifleştirebilirsiniz. Bu kişisel bir etkinlik olsa da oldukça tesirlidir.