En Güzel Köşe Dolap Modelleri

Depolama alanları söz konusu olduğunda genellikle iç kapasitesi ne kadar büyükse o kadar fonksiyonel ve tercih sebebidir. Özellikle küçük odalarda büyük ve yeterli genişlikte dolaplar kullanabilmek için farklı ve akıllıca tasarımlar tercih edilmeli. L şeklinde dizayn edilen köşe dolaplar da giyinme odaları ve yatak odalarında hem yer tasarrufu hem de verimli alan kullanımında öne çıkmaktadır. Köşe dolapların en önemli avantajları normal şartlar altında atıl kalacak olan köşeleri de fonksiyonel bir şekilde değerlendirmeleridir.

Köşe Dolap Modelleri

Duvardan duvara gömme köşe dolap

Duvardan duvara uzanan gömme köşeli dolaplar ise en çok iç hacme sahip olan en kapsamlı dolap modellerinin başında geliyor. Bir odanın iki duvarı boyunca uzanıyorlar ve köşelerin de değerlendirildiği oldukça kapsamlı bir kullanım alanı ortaya çıkmasını sağlıyorlar. Bu modeller aynı zamanda zeminden tavana kadar da uzandıkları için sadece giysileri değil yorgan, battaniye, nevresim gibi çoğu ürününü de depolamak için bölmeye sahip oluyorlar.

Aynalı köşe dolap

Köşeli dolaplarda hem şık hem de kullanışlı özelliklerden biri de kapılardan birinin boy aynası olarak dizayn edilmesidir. Bu karma tasarım dar olan alanda daha kolay hareket sağlarken aynı zamanda da çeşitlilik ve farklılık oluşturuyor.

Giyinme odaları için köşe dolaplar

Giyinme odaları genellikle odaya girdiğinizde tüm kıyafet seçeneklerinin göz önünde ve el altında bulunabildiği ve her bir bölmeye kolaylıkla ulaşılabilecek bir tasarıma sahiptir. Köşe dolap modelleri de bu yüzden giyinme odalarında oldukça popülerdir. Ayrıca giyinme odalarında kullanılan cam dolap kapakları ve açık raf ve dolaplar da oldukça işlevseldir.

Yatak başı dolapları

Son zamanlarda hem tarz olarak öne çıkan hem de alan tasarrufu konusunda oldukça büyük bir fark oluşturan yeni nesil gardırop modellerinin başında yatak başı dolapları geliyor. Bu modele sahip dolaplar yatak başı ünitesine entegre olmuş tasarımlardan oluşuyor. Köşeli L tarz tasarımlar modern yatak odalarında maksimum depolama alanı ortaya çıkarmak için ideal.

Panjur kapak

Giysi dolaplarında son trendlerden biri de panjur kapaklardır. Panjur kapak trendine uyum sağlayan bu L dolap modelinde de dolabın bir kenarındaki kapaklar panjur kapak, diğer kenarındaki kapaklar ise sıradan dolap kapağı olarak eşsiz bir görünüm sağlıyor.

Sürgülü kapılı köşe dolaplar

Sürgülü kapılar her gardırop tarzında en çok tercih edilen özelliklerinin başında geliyor. Sürgülü kapılı dolaplarda ekstra bir yer kaplama ihtiyacı oluşmadan son derece kolay ve kullanışlı bir dolap yerleşimi gerçekleştirebilirsiniz.

puzzle giyinme dolabı
Tasarım ödüllü Puzzle Giyinme Odası’nı gördünüz mü?