En Güzel Beyaz Yatak Odaları

Renkler aslında bildiğimiz ve gördüğümüz pek çok şeyden daha fazla hayatımıza etki ederler. Biz çoğu kez hiç farkında olmasak da farklı renkler, farklı etkilerle bizi yönlendirir. Renklerin hemen herkes üzerindeki genel geçer etkilerinden başka, bir de kendi kişisel deneyimlerimizle üzerimize bıraktıkları izler ve yalnızca bize çağrıştırdıkları duygular vardır. Hayatımızın tam anlamıyla tadı tuzu olan renklerle ilgili daha pek çok şey söylemek mümkündür.

Bilimsel olarak tüm renklerin birleşmesiyle oluşan beyaz, hemen her insanda benzer çağrışımlar yapar. Bu çağrışımların başında da temizlik, saflık, doğallık, hijyen ve duruluk gelir. Konu ev dekorasyonu olunca da yatak odaları, beyazın en çok yakıştığı yerler olarak öne çıkarlar. Beyazın ev dekorasyonunda sayısız denecek kadar çok farklı kullanım alanı vardır. Hijyenin büyük önem arz ettiği mutfak ve banyolar bu konuda başı çekiyor olsa da, diğer odalar arasında beyazla en çok içli dışlı olan oda yatak odasıdır. Bir yatak odasının hemen her noktasında beyaz rengi tercih etmek mümkündür.

En güzel beyaz yatak odası modelleri

Beyaz ve mavinin uyumu

Beyazın hemen her renkle büyük bir uyum gösterdiğini söyleyebiliriz. Ancak özellikle yatak odalarında, kırmızı, siyah ve mavi renkler de beyazla çok güzel uyum sağlarlar.

Beyaz, dengeleyici bir renktir

Beyaz rengin ev dekorasyonunda bir başka özelliği de, güçlü ve iddialı renklerin, desenlerin, dokuların yanına gelerek denge unsuru olmasıdır.
Beyazın, kontrast özelliği göstermemesine rağmen başarılı bir uyum gösterdiği bir diğer renk ailesi ise pastel renklerdir. Krem rengi, bej, açık toprak tonları ve toz pembe gibi pembenin en açık tonlarından oluşan pastel renkler, yatak odaları için de beyazın ardından en iyi ikinci renk grubu olarak sıkça tercih edilmektedir.

Mobilya ve aksesuarlarda beyaz renk

Yatak odalarında bulunan karyola, yatak başı, komodin, gardrop ve şifonyer yatak odalarının standart dekorasyonunu oluşturur. Bu mobilyalarda ve yatak odalarında da temizlik göstergesi olarak yine beyaz renk en çok kullanılan renktir.

Beyaz ve kontrast

Beyaz bir yatak odası herkese hitap etmeyebilir. Yoğun bir beyazdan uzaklaşmak için yapabileceğiniz en güzel şey, kontrast oluşturacak ve yine yatak odası dekorasyonuna uygun bir renk seçmektir. Koyu bir mavi ya da lacivert bu tarz bir oda için iyi birer seçenektir.