Değişik Yatak Odası Tasarımları

Yatak odası dekorasyonu fikirlerini hayata geçirirken firmalar bizlere sınırsız seçenek sunuyorlar. Fakat standart ürünlerden hoşlanmayan arkadaşlarım için değişik yatak odası tasarımları üreten firmalar yardıma koşuyorlar. Fiyatlandırmada bariz farklılıklar olsa da, ortaya çıkan sonuçları görünce “ama değdi” dedirtebiliyor.

Yatak odaları ortak kullanım alanları değildir. Bundan dolayı tasarım konusunda kendi kişiliğinize, zevklerinize ve tarzlarınıza göre döşeyebilirsiniz. İyi bir uyku için bireysel zevklerde tasarlanmış yatak odaları oldukça etkilidir. Sizin için değişik yatak odası tasarımlarını derledik.

modern yatak odası tasarımları

Ferah ve Dingin

İpeksi bir yumuşaklıkta ferah ve dingin bir atmosferde uyumak ve uyanmak bir çoğumuzun hayalidir. Bembeyaz döşenmiş yatak odaları tanda bu hayali karşılar nitelikte. Aynı zamanda country stil dekor ürünleriyle süslendirilmiş odalar daha da ferah ve dingin bir ortam yaratacaktır.

yatak odası tasarım modelleri

Okyanus Etkisi

Turkuazın natürel renk tonları ile buluşması ile oldukça dingin bir oda yaratabilirsiniz. Okyanus veya okyanusu anımsatan duvar kağıdı kullanmanız dinginliği katlayarak arttıracaktır. Turkuaz rengini yatak örtüsü, battaniye ve ahşap dokulu mobilyalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

tasarım yatak odası modelleri

Simetrik

Değişik yatak odası tasarımları söz konusu olduğunda en çok kullanılan yöntem simetrik dekor fikirleridir. Klasik çizgiler ile kuşatılmış bir yatak odası tasarımı oluşturmak istiyorsanız. Mobilya ve aksesuarlarınızı belirli bir kesit çizgisi doğrultusunda düzenleyebilirsiniz. Kesit çizgisi size gerekli yardımı sunacaktır. Renklerin odaya kattığı hava kadar simetrik çizgilerde odanın havasını değiştirebilir. Aynı zamanda perde modelini de odadaki diğer çizgiler ile uyumlu bir model seçmeniz simetriyi daha da güçlendirecektir.

Doğa İle İç İçe

Eğer yatak odanız zemin katta ve doğa manzaralı ise boydan boya cam ile odanızı değişik bir hava katabilirsiniz. Bunun yanında beyaz bir zemin döşemesi kullanıldığı takdirde boydan boya döşenmiş camın katacağı havayı en az iki kat arttırır. Eğer evli değilseniz verdiğimiz önerilere uyarak bir yatak odası tasarlayabilirsiniz. Ancak evliyseniz mobilya seçiminde ve mobilyaların yerleşimi konusunda mutlaka eşinize danışmalı ve onun fikirlerini de dikkate alarak seçim yapmalısınız.