Dar Yatak Odaları İçin Dekoratif Çözümler

Yere yakın yatak modelleri

Günümüzde üretilen mobilya tasarımları geniş mekanları doldurmaya değil, küçük alanları verimli ve konforlu kullanmaya odaklanan dizaynlarla üretiliyor. Bu da küçük evleri döşemek için aslında ekstra enerji harcamanıza gerek olmadığını gösteriyor.

Bazı apartman dairelerinde mimari olarak birtakım zorunluluklardan dolayı küçük odaların yanı sıra şekil olarak bizi zorlayan odalarla karşılaşıyoruz. Küçük bir yatak odasını dizayn etmenin de tabii ki kendine göre bazı zorlukları olabilir. Fakat gelişen tasarım anlayışı sayesinde doğru mobilya ve aksesuar tercihleri ile bu zorlukları aşmak artık çok daha kolay.

Dar yatak odaları iyi dizayn edilmediğinde sanki bir kutunun içine sıkışmışsınız gibi klostrofobik bir his verebiliyor ve bir yatak odasında en istenmeyen özellik de bunaltıcı olmasıdır.

Dar yatak odaları için dekoratif çözümler

Yere yakın karyolalar tercih edin

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı yere-yakin-karyola-modelleri.png

Özellikle basık tavanlı ve dar bir odaya sahipseniz karyolanızın mümkün olduğunca alçak olmasına dikkat edin. Yüksek karyolalar ve yüksek mobilyalar, eşyaların bitiş seviyesi ile tavan arasındaki mesafenin daha kısa olmasına ve dolayısıyla da odanın çok daha basık görünmesine sebep olur. Bu mesafeyi ne kadar açarsanız, o kadar ferah bir görünüm elde edersiniz.

Daha küçük bir yatak tercih edin

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı daha-kucuk-bir-yatak.png

Geniş bir yatakta uyumak şüphesiz ki oldukça konforludur ancak geniş bir yatakta ve kasvetli bir odada uyumak o kadar da iyi hissettirmez, aksine bizi daraltır ve uyku kalitemizi düşürür. Yatak odalarında birincil önceliğiniz her zaman ferah bir ortamdır.

Konforunuzu bozmayacak ölçüde daha küçük bir yatak seçmek odanızın çok daha ferah ve yenileyici bir atmosfere sahip olmasına sebep olacaktır. Genelde kullanılan 150×200 boyutundaki yataklar yerine 140×190 cm boyutundaki bir yatağı tercih ederek çok şeyi değiştirebilirsiniz.

Yatay yerine dikey ya da çapraz desenler seçin

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı dikey-capraz-desenler.png

Yatay şekilde uzanan desenler ve çizgiler özellikle odanın dar kenarlarında kullanıldığında darlığı vurgular. Her ne kadar yatay çizgilerin üstünde bulunduğu yüzeyi daha geniş göstermek gibi bir işlevleri olsa da, özellikle odanın duvarları söz konusu olduğunda odak noktasını üzerine çekeceği için aslında oluşturmak istediğiniz etkinin tersini oluşturma riski doğacaktır.

Bunun yerine odanın tavanını daha yüksek gösterecek ve görsel olarak odanın genişliğini değil, yüksekliğini vurgulayacak olan dikey çizgiler ya da dikey olarak uzanan desenler çok daha ferah bir görünüm ortaya çıkaracaktır.

Beyaz renk tercih edin

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı beyaz-yatak-odalari.png

Beyaz duvar boyası her zaman ferahlık verir. Bu yüzden dar yatak odalarının duvarları için renk tercih edeceğiniz zaman zarif beyaz tonlarını tercih etmek her zaman işe yarar. Eğer tek renk beyaz kullanmak istemiyorsanız farklı beyaz ve nötr tonları ile birbirine yakın tonlamaları kullanabilirsiniz.

Tüm duvarları saran koyu renklerden ise kaçınmanızı öneriyoruz. Ancak bu asla koyu renk kullanmamanız anlamına gelmiyor.