Çatı Katı Yatak Odaları İçin Dolap Sistemleri

Evin diğer alanlarına göre daha küçük bir alana yerleşebilen çatı katı yatak odaları, tavan eğiminden ötürü daha basıktır. Dolayısıyla tavan arası yatak odaları dekore edilirken daha ferah ve iç açıcı bir atmosfer oluşturmak gerekir.

Tavan eğiminden ötürü oluşacak ölü ya da boş alanları depolama ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn edebilirsiniz.

Çatı Katı Yatak Odaları İçin Dolap Sistemleri

Duvardan duvara dolap çözümleri

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı duvardan-duvara-dolap-cozumleri.png

Çatı katı odalarında depolama ihtiyacını karşılayacak dolap sistemlerini duvardan duvara dizayn ederek alan tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Makyaj masası ve ayna kapaklı dolap

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı makyaj-masasi-ve-ayna-kapakli-dolap.png

Makyaj masası ve gardırop çözümlerini bir arada tek hatta çözümlemek, geri kalan alanlarda göz karmaşası oluşturmaması bakımından akılcı bir yaklaşım olacaktır. Uyku alanı ile hareket alanını ayırırken, küçük bir yatak odası alanını görevlerine göre ayırarak fonksiyonelliği arttırabilirsiniz. Tavan eğiminden ötürü oluşabilecek karanlık ya da kasvetli atmosferi önlemek için zemin kaplamalarında tamamıyla açık renk tonları tercih edilmeli.

Çatı katı yatak odaları, diğer katlardaki yaşam alanlarına nispeten daha küçük ya da dar bir alana sahip olabilirler. Dolap tasarımlarına karar vermeden önce yatak odası dekorasyonunda kullanılan renk ahengini göz önünde bulundurmalısınız. Koyu renklerin karanlık bir atmosfer oluşturacağını unutmamalı, nötr gri ve beyaz tonların ağırlıklı kullanıldığı bu yatak odası örneğinde olduğu gibi uyum ve ahenk içerek dolap tasarımlarına odaklanmalısınız. Ayrıca ayna kapak sistemleri ve duvar dekorlarında aynaların kullanılması küçük çatı katı odalarına derinlik katacaktır.

Köşe ve kenarları değerlendirin

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı kose-ve-kenarlari-degerlendirin.png

Tavan arasında eğimden ötürü oluşabilecek alan kaybını akılcı biçimde geri kazanmak istiyorsanız, tavan eğiminden kaynaklanan ölü alanları dolap tasarımına dahil edebilirsiniz. Çokgen formu kazanan çatı katı dolap tasarımları daha fazla depolama alanı kazandıracak çözümler içeriyor. Geniş açıklıklar için ideal sürgülü kapılar çatı katı odalarındaki dolap tasarımları için son derece uygun ve kullanışlıdır.

Boşlukları değerlendirin

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı bosluklari-degerlendirin.png

Tavan arası yatak odalarında çalışmak için uygun sessiz ortam mevcuttur. Bu sebeple çalışma alanı için alet, eşya ya da ıvır zıvırların depolanacağı dolap ya da raf sistemleri dizayn edebilirsiniz.

Gömme dolaplar

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı gomme-dolaplar.png

Yatak odalarında giyinme alanları ya da dolaplar için uygun bir depolama alanı dizayn edebilirsiniz. Gömme dolaplar son derece kullanışlıdır ve zemin alanından tasarruf etmenizi sağlar. Depolanacak eşya ve gereçlerin ebatlarına göre farklı derinliklerde gömme dolaplar dizayn edebileceğiniz gibi farklı ebatlarda kapak tasarımları da tasarlanabilir.