Çarşaf ve Nevresim Takımı Seçimi

Cildimizle doğrudan temas ettikleri için çarşaflar, nevresimler ve pikeler bazen rahatsız edici olabilirler. Yakan, yeterince ısıtmayan, hava almayan, sağlıksız kumaşlar uyku hijyeninizi ve dolayısıyla da yaşam kalitenizi bozarlar. Bunların bir an önce değiştirilmeleri gerekir.

İyi ve huzurlu bir uyku çekebilmek ve yeni güne daha enerjik ve zinde uyanabilmek için yatağınızın konforu kadar önemli olan yatak odası tekstilidir. Yatak odası tekstil ürünleri iyi ve sağlıklı olanları tercih edilmelidir.

Nevresim ya da pike takımı satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı carsaf-ve-nevresim-takimi-secimi.png

Çarşaf ve nevresimlerde dikkat etmeniz gereken en önemli şey malzemedir. Bazen kaliteli malzeme ile üretilmiş olan çarşaflar daha pahalı geldiği için daha yapay olanlarını tercih ederiz. Fakat bu ürünlere çarşaf deyip geçmemek gerekir.

En kaliteli ürün grubu pamuktur. Nefes alır ve sağlıklıdır, yazın yakmaz, kışın ısıtır. Bunun için de mümkün olduğunca % 100 pamuktan üretilmiş olan nevresim takımlarını tercih etmelisiniz.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı carsaf-ve-nevresim-takimi-secimi-2.png

Bambu liflerinden üretilen kumaşlar son yıllarda organik tekstil ürünlerinin popülerleşmesiyle gitgide yaygınlaşıyor. Doğal, çevre dostu ve neme karşı dayanıklı yapısıyla öne çıkan bambu kumaşların tek dezavantajları yeni bir teknoloji olduğu için desen ve renk çeşitliliği konusunda diğer ürünler kadar gelişmiş olmamaları.

En sağlıklı ve doğal yatak odası seçeneklerinde keten nevresim takımları bulunuyor. Keten sıcak iklimler için idealdir ve çok dayanıklı ve uzun ömürlü olması dolayısıyla avantajlıdır.

Minimal bir dekorasyon söz konusuyla dinlendirici ve renkli desenler tercih edebilirsiniz. Ancak gösterişli bir dekorasyondan söz ediyorsak kalabalık ve yorucu bir atmosfer oluşmaması için daha sade desenler ve düz renkler tercih etmek doğru olacaktır.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı carsaf-ve-nevresim-takimi-secimi-3.png

Yatağa küçük gelen bir çarşafı çekiştirerek uydurmaya çalışan ya da yorganın veya battaniyenin içinde bir türlü sabit duramadığı nevresimleri düzeltmeye uğraşan herkes bunun ne kadar sinir bozucu olduğunu bilir.

Bugün kullandığımız battaniye ve yorganlar oldukça farklı boyutlarda olabiliyor. Nevresiminizi seçerken mutlaka kullanacağınız yorgan ve battaniyenin boyutlarını tam olarak ölçüp uyumlu bir boyut seçmelisiniz. Bazen bir iki santimlik bir farkın çok etkilemeyeceğini düşünürsünüz ama nevresimin kullanılacağı yorgana kesinlikle tam olarak uyması gerekir.