Bebek Odası Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebek odası dekorasyonu denildiğinde akla cicili biçili eşyalar, özenle seçilen mobilyalar ve canlı renkler geliyor olabilir. Ancak bebek odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken şeyler, bunların ötesindedir. Bebeğin sağlıklı bir uykuyla tam gelişimi, güvenliği gibi pek çok nokta devreye girmektedir. Peki, bebek odası hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?

Dikkat Edilecek İlk Nokta, Bebeğin Güvenliği Olmalıdır

Öncelikle alınacak beşiğin parmaklıklarının bebeğin boyundan uzun olmasına dikkat edilmelidir. Bebeğin düşmemesi adına bu noktaya dikkat etmelisiniz. Eğer parmaklık olmayan bir beşikse, mutlaka bebek bariyeri kullanılmalıdır. Bebek odasında bulunmakta olan prizler, muhakkak koruyucu kapaklarla kapatılmalıdır. Oda içinde dışarı açılan pencere ya da kapı varsa bebek kilidi mutlaka takılmalıdır. Çekmeceli mobilya tercihinde bulunulduysa, bebek çekmece kilidi kullanılmalıdır. Bebek yatağının içinde delikli ya da girintili çıkıntılı, kalın örtülerden kaçınılmalıdır. Bebeğin yatak içinde bunalmaması ve bu girinti çıkıntılara elinin takılmaması adına önemlidir. Bebek yürümeye başladıysa, sivri köşelere bebek koruyucu ürünlerle bariyer oluşturulmalıdır.

Dikkat Edilecek Bir Diğer Nokta, Seçilecek Renklerin Önemidir

Aslında her odada olduğu gibi, bebek odalarında da dekorasyon için seçilecekrenkler önemlidir. Renkler, insanlar üzerinde psikolojik olarak etkiler yaratır ve modunu değiştirebilir. Bunu göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Bebek odaları için pastel renklerin seçimi en uygundur. Açık yeşil, bej gibi doğal renklerin sakinleştirici ve rahatlatıcı etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Çok koyu renklerden mümkün olabildiğince kaçınmalısınız. Bu renkler, bebeklerin rahatlamasına engel olmaktadır. Ancak ferah olsun diye bembeyaz bir oda dekorasyonu yapmak da doğru değildir. Bembeyaz bir oda fazlaca aydınlık olmaktadır. Bu aydınlık, bebeklerin uykuya dalmalarını zorlaştırır.

1 thought on “Bebek Odası Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saim CELEP

(8 Aralık 2018 - 08:42)

Bebek odalarında yapılan güvenlik önlemlerinden sonra en büyük tasarım renk seçimleri olacak. Eskiden hazırlanan pempe kız mavi erkek komsepti sona erdi denilebilir. Yeni renkler ile hazırlanan muhteşem çocuk takımları var.