Alçak Yatak Modelleri İçin Dekorasyon Önerileri

Genellikle yatak odalarımız için yatak, baza ve karyola modellerine bakarken alışkanlıklarımızdan ötürü standart yükseklikteki tasarımları tercih ederiz. Oysa alçak yatakların ve yüksek yatakların özellikleri, yaydıkları enerji ve dekorasyona katkıları oldukça farklı. Diğer tüm mobilyalar aynı kalsa bile aynı enerjiyi ve dingin dokuyu yüksek bir karyola ile yakalamak oldukça zor diyebiliriz. Ama tabii ki yalnızca Uzak doğu minimalizmi için gerekli bir özellik değil alçak yataklar.

Düşük profilli karyolalar pek çok farklı nedenden dolayı tercih etmek isteyebileceğiniz dekorasyon unsurları aslında. Sadece daha konforlu ve pratik oldukları için de tercih edebilirsiniz, modern ve minimal bir estetik anlayışına sahip olduğunuz için de. Ya da basık tavanlı ya da küçük bir yatak odanız varsa odayı daha geniş, ferah ve yüksek tavanlı göstermek için de.

Alçak karyola modellerinin avantajları

Çağdaş bir görünüm

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı alcak-yatak-modelleri.png

Alçak karyolalarla oluşturulan yatak odası modellerinin çok daha modern ve çağdaş göründüğünü söyleyebiliriz. Özellikle minimalist ve huzur dolu bir modern tarzın hakim olduğu bugünün dekorasyon trendleri alçak yataklarla mükemmel bir şekilde tamamlanıyor.

Risksizlik

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı alcak-yatak-modelleri-2.png

Eğer siz de uyurken çok hareket eden yataktan düşmeseniz bile etrafa elinizi kolunuzu bacağınızı çarpanlardan ve uykuda kendini yaralayanlardansanız o halde düşük profilli karyolaların sizin için çok daha risksiz ve sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Depolama alanının eksikliği bir avantaj haline gelebilir

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı alcak-yatak-modelleri-3.png

Yatakların altında yer alan depolama alanına sahip bazalar bize çok sık kullanılmayan eşyalarımız için alan sağlıyor ve bu ekstra alanla minimalist düşünmeye ihtiyacımız kalmıyor. Oysa gerçekten ihtiyacınız olmayan her şeyden kurtulmanın yaşam kalitesini çokça arttıran bir faaliyet olduğunu uzmanlar her fırsatta belirtiyorlar. Yani bir anlamda altında bir depolama alanı olmayan alçak yataklar sizi minimalizme ve daha hafif bir yaşama zorlayabilir. Ve emin olun, ihtiyacınız olmayan ama senelerdir sakladığınız gereksiz eşyalardan ve eskilerden kurtulmak size sırtınızdan büyük bir yük kalkmış kadar iyi gelecektir.

Mini egzersizler

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı alcak-yatak-modelleri-4.png

Yüksek ya da standart karyolalardan uyanıp ayağa kalkmak fiziksel olarak çok daha kolaydır. Alçak bir yataktan kalkarken ve yatağa girerken ise gerinmek, eğilmek, uzanmak gibi mini egzersizler yapmak zorunda kalırsınız.

Ferah bir görünüm

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı alcak-yatak-modelleri-5.png

Basık tavanlı ya da mimari olarak küçük bir odayı daha ferah göstermenin yollarından biri de düşük profilli yataklar tercih etmektir. Yatağın üzerinde yer alan boşluk ne kadar fazla olursa tavan da o kadar yüksek görünecektir. Ayrıca küçük odalarda yüksek mobilyalar kullanmak da odayı daha da küçülten bir dekorasyon hatasıdır.

Yalın ama etkili mobilyalar

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı alcak-yatak-modelleri-6.png

Alçak yataklar minimalist bir dekor oluşturmak için en ideal tercihler. Bunun için de mümkünse yatak odasındaki diğer mobilyalarınızı da minimalist tasarımlardan tercih edin. Bugün minimal tasarımlar en çok tercih edilen modern mobilyaları ortaya çıkarıyor ve bu konuda oldukça gelişen tasarım endüstrisi sayesinde hem yalın hem de çok etkili mobilya modelleri hemen hemen her mağazada bulunabiliyor.